Politika

Šuica na konferenciji: Milanoviću treba psiholog!

Šuica na konferenciji: Milanoviću treba psiholog!

Htjeli bismo vas upoznati s onime što je HDZ radio kroz 2013. godinu, na koji način je stranka opravdala veliko povjerenje građana. Kao što znate, 2013. godina je za HDZ bila u našoj županiji izvrsna, i mi smo s našim rezultatima itekako zadovoljni. Izbori za EU parlament,

uvjerljiva pobjeda na lokalnim izborima za općine, gradove i županiju u svibnju ove godine, a ono što svakako treba spomenuti jest da smo na izborima porazili našeg glavnog oponenta, SDP, gdje smo jasno pokazali ako se s pravom nazivamo najjačom strankom u DNŽ – istaknuo je saborski zastupnik Branko Bačić.

Dodao je i kako ova vlada na određeni način, a upravo zbog toga što nema potporu građana, na određen način kažnjava našu županiju, jer 'sve ono što je nama važno u ovoj županiji, ne prolazi na razini držango proračuna, odnosno Vlade'.
-Sve što ocijenjujemo važnim u županiji, Vlada ignorira. Moramo još jednom spomenuti gradnju Pelješkog mosta, koji je po ocjeni EU komisije ispao najbolje rješenje. Što želim istaknuti jest činjenica da je do nedavno, a još i dan danas tvrdi, Vlada isticala kako novaca za most nema. Priej 15-ak dana u hrvatskom Saboru raspravljan je zakon o cestama. Tom prilikom je ministar Dončić rekao da autocesta do Dubrovinka neće biti građena do 20130. godine, čemu smo se usprotivili, kao građani RH smo smo po litri benzina izdvajali kunu i 11 lipa, za gradnju između ostalog i autoceste.  Kada je autocesta već došla pred vrata Dubrovnika, Vlada zaključuje gradnju na najmanje 17 idućih godina. Izgradnja Pelješkog mostai  autoceste prioriteti su ove županije, a nema niti jednog projekta koji može biti ispred ovih projekata. Dotad, pozivamo Vladu da napravi dvije stvari – uredi Pelješku cestu te  neka se svim građanima omogući povlaštenu kartu, subvencioniranu, na relaciji Trpanj-Ploče – naglasio je Bačić.

Dubravka Šuica nadovezala se na Bačića ističući kako je infrastruktura u našoj županiji nužna.
-Autocesta i Pelješki most dva su najvažnija infrastrukturna projekta. Na Vladi je potez. Mislim da Pelješki most ima privilegiju, s obzirom da se putem njega rješava pitanje Schengenske granice. Vlada mora ubrzano raditi i predstavljati projekte te ih apliciati, da bi se dobili novci iz strukturnih i ostalih fondova. Na Vladi je priprema i prijedlog projekta za regionalni struktruralni i kohezijski fond. Nadam se da će ove svoje preostale dane i godine mandata to i odraditi. Međutim, ovu press konferenciju ne mogu završiti bez da se ne osvrnem na nešto – jučerašnje izjave premijera Milanovića. Možda za to treba neki psiholog, netko tko bi objasnio premijerovo ponašanje, koje je jučer bilo nekorektno. Napadao je osobno, što je znak neke nesigurnosti, iz koje proizlaze ovakve izjave. Kolektivističko nazivanje naše stranke licemjernom je neprimjereno, možda se mogao osvrtati prema pojedincima, no ne može se ni na taj način okarakterizirati predsjednika stranke. Kad bismo mi to radili, imali bismo što za reći. Mi nismo nikakva 'balkanska treća liga', već smo stranka pod čijim vodstvom je stvorena hrvatska država, stranka s kojom je Hrvatska ušla u NATO, u EU – istaknula je Šuica.

– Što se tiče ove vlasti trebalo bi što prije zaboraviti ovu godinu jer ništa što su obećali nisu ispunili. Ova se Vlada prema građanima županije ponaša kao da su građani drugog reda. Svake godine uloži se u Hrvatske željeznice vrijednost koja bi trebala biti na most – naglasio je saborski zastupnik Frano Matušić, dok je župan Nikola Dobroslavić kazao je kako županija odlično funkcionira pod vodstvom HDZ-a te da su iz europskih fondova izvukli oko 70 milijuna kuna.
 

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist