Aktualno

ŠUICA NA ‘FEJSU’ IZAZVALA ZGRAŽANJE Nakon niza uvreda obrisala status o burkiniju

ŠUICA NA 'FEJSU' IZAZVALA ZGRAŽANJE Nakon niza uvreda obrisala status o burkiniju

Europarlamentarka i bivša dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica izazvala je buru komentara nakon što je u četvrtak na svom Facebook profilu objavila fotografije žena koje se kupaju u burkiniju uz popratni tekst: Nije ronioc… #burkini #bikini #newfashion.

Razvila se poprilična rasprava u komentarima, a bilo je nažalost i onih uvredljivih. No, dobar dio njenih Facebook prijatelja i pratitelja smatra kako nije primjereno da jedna europarlamentarka objavljuje ovakve fotografije, a posebno ne s tekstom ‘nije ronioc’.

-Otvoreno pitanje za vas gđo. Šuica – što ste ovim fotografijama željeli postići? Pitam jer sam Vas upoznao na Sveučilištu Dubrovnik, i ako je ovaj post ono što pretpostavljam da jest, upitna je onda vaša involviranost u EU – jedan je od komentara iz burne rasprave.

-Ne razumijem smisao ovog posta ‘europarlamentarke’? Žena poštuje svoju vjeru i vi vidite neki problem u tome? Ljudi 21. je stoljeće, svak ima svoja vjerovanja i nadanja! Netko vjeruje u jednog, netko u drugog Boga i poštuju drukčija pravila svoje religije, a vi ste se našli nekoga ismijavati? S ovim ste zaslužili da vam se obratim na ti, ali neću jer nisam tako odgojen. Tko ne poštuje tuđe ne može ni svoje pa tako vi ne poštujete neka od 10 zapovijedi pa neka svak razmisli koje vi ne poštujete – bio je jedan od brojnih komenatar.

No, Šuica se svima ‘pravdala’ jednom te istom porukom: ‘Prekrasan motiv i fotka, to je sve. Nema nikakvih pozadinskih motiva. I još k tome moja divna ljubičasta boja’.

Time je izazvala još veće nezadovoljstvo:
-Ovo je neprimjereno, dapače razočaravajuće… a izvlačenje ‘ljepota fotke’ i ‘divne boje’ je glupo – jedan je od odgovora na njena opravdavanja, na što je odgovorila: ‘Baš mi je žao ako ste to tako shvatili. Ako vam se ne sviđaju fotke mogu ih jednostavno izbrisati?’.

-Dubravka, idemo se ne igrati skrivača. Posprdnost objave ‘nije ronioc’ je apsolutno neprimjerena za profesoricu stranog jezika i kasnije ravnateljicu gimnazije, a kamoli za europarlamentarku, sve da je autor fotografija Ansel Adams – uslijedio je odgovor na njeno prethodno pravdanje.

Na koncu je jutros ipak obrisala fotografije, odnosno cijeli post uz riječi:
– Baš mi je žao što ste na jedan predivan #burkini motiv i fotke tako reagirali, uznemirili se i pokazali zapravo nesigurnost i vlastitu netoleranciju. Budući da su neki poželjeli brisanje, to sam i učinila #delete. Nadam se da će zagristi jos poneka #ukjata pa će biti motiva i slika…

Foto: Printscreen Facebook Dubravka Šuica

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist