Politika

Šuica, Kisić, Bulić, Obuljen ili Kačić?

Šuica, Kisić, Bulić, Obuljen ili Kačić?

HDZ je na krajnjem jugu krenuo s telefonskim anketiranjem Dubrovčana kako bi se iskristaliziralo ime budućeg kandidata za gradonačelnika ili gradonačelnicu Dubrovnika.

Anketa je pokrenuta prije dva dana, i ono što je zanimljivo anketno pitanje sadrži čak pet imena. Manje više očekivano jedno je bivše gradonačelnice Dubravke Šuice, i predsjednice dubrovačkog HDZ-a. Na popisu je i Antun Kisić, gradski vijećnik, osoba koja je u više navrata istaknula kako se ne želi prihvatiti kandidature i eventualne gradonačelničke funkcije.

No, zanimljivo je kako su se u izboru pojavila i neka nova imena. Riječ je o Niku Buliću, Davorku Obuljenu, ali i nestranačkom Anti Kačiću.

O Niku Bulić, bivšem direktor Hrvatske turističke zajednice posljednjih se dana sve glasnije može čuti kako je vrlo izgledni kandidat za župana HDZ-a. 

Mladi turistički manager Davorko Obuljen, dugogodišnji član HDZ-a, već je gotovo 8 godina na čelu jedine dubrovačke neprivatizirane hotelske tvrtke Maestrali.

I na kraju, bivši član HDZ-a, i bivši predsjednik Općinskog suda Dubrovnik, danas odvjetnik sa privatnom praksom Ante Kačić, doznajemo, nema ambiciju postati HDZ-ov kandidat za gradonačelnika.

Bit će zanimljivo pričekati rezultate HDZ-ovog istraživanja, ali i doznati hoće li i u ovaj stranci biti iznenađenja, kao što je bio slučaj s SDP-om, koji je upravo nakon rezultata anketnog istraživanja Nika Šalju promovirao kao kandidat za gradonačelnika te stranke.
 
 

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist