Aktualno

Šuica i Tomašić lobirale za Pelješki most

Dubravka Šuica

Zastupnice u Europskom parlamentu iz Dubrovačko-neretvanske županije, Dubravka Šuica i Ruža Tomašić, susrele su se u Strasbourgu s europskim povjerenikom za regionalni razvoj Johannesom Hahnom.

Premda im je namjera sastanka bila uvjeriti povjerenika u potrebu izgradnje Pelješkog mosta, povjerenik Hahn, inače u Europskoj komisiji zadužen za kohezijsku politiku i fondove, nije davao naznake kakav će biti konačni rezultat studije predizvodljivosti, koja bi trebala biti dovršena 22. rujna.
 
– Planirale smo taj sastanak kao još jedno dodatno lobiranje prije izlaska konačnih rezultata studije. Naglasile smo povjereniku Hahnu da je Dubrovnik s okolicom jedini odvojeni teritorij EU. Rekle smo mu da u lokalnoj zajednici vlada konsenzus oko potrebe izgradnje mosta, da su i Vlada i oporba za, da više nema nikoga u Hrvatskoj tko se protivi mostu – rekla je nakon sastanka Dubravka Šuica.
 
Inače, sastanku je trebao prisustvovati i SDP-ov europarlamentarac iz Dubrovnika Oleg Valjalo, ali on se ispričao zbog drugih obveza.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist