Grad

SUDSKI EPILOG Energopetrol seli u Solidarnost?

SUDSKI EPILOG Energopetrol seli u Solidarnost?

Nova prometna vizija velikog kružnog toka oko Robne kuće Minčeta i zgrade Grawe tek je početak realizacije projekta Dubrovnik City, kojeg gradonačelnik Andro Vlahušić nije spominjao od njegove prezentacije u svibnju 2012. godine.
Tada pred nešto više od godinu dana, pompozno je najavio novu prometnu studiju koja će smanjiti prometnu opterećenost uvođenjem jednosmjernih prstena, čiji je središnji dio tzv. Dubrovnik City, a kojega čini mreža gradskih prometnica – Ulice Ante Starčevića, Vladimira Nazora te Splitski put kao i uvođenje 5,5 kilometara dugog metroa od luke Gruž do Viktorije.
Do metroa očito se neće lako jer za njegovu realizaciju, prema tadašnjim najavama, je potrebno izdvojiti oko 100 milijuna eura, pa je zato Vlahušić krenuo od onog što je izvodljivije.
Za radove saznali kad su ih blokirali
Bez prethodnih najava i obavijesti, odlučio je zatvoriti put iz smjera Gruške obale prema ulici Ante Starčevića, a s Batale bi se do bazena odnosno zgrade Suda i dalje prema gradu ili Lapadu vozilo oko Minčetine robne kuće.
Da je bez najava krenuo u realizaciju novog prometnog rješenja žale se i iz benzinske postaje Energopetrol, u vlasništvu Energoinvesta iz Bosne i Hercegovine.
– Ovo razmještanje i zatvaranje ceste oko naše benzinske stanice zasigurno će imati svoj sudski epilog! – najavio je Muzafer Musić, direktor za kapitalno zavisne firme bosanskog Energoinvesta, tvrtke u čijem je vlasništvu zemljište i sama benzinska stanica Energopertola, na adresi adresi dr. Ante Starčevića 76.

Što se sve događalo na relaciji Energopetrol – Grad Dubrovnik, kao i što se sve događa oko nove prometne regulacije na Batali pročitajte u tiskanom izdanju DuLista koje je od jutros u prodaji

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist