Zanimljivosti

Sudjelujte na zanimljivim aktivnostima na Ombli!

Sudjelujte na zanimljivim aktivnostima na Ombli!

Članovi udruge Čovjek na Zemlji, Martina Dragaš i Lado Pletikosić, sudjelovali su na tiskovnoj konferenciji u Lonjskom polju gdje su najavili zanimljiva događanja u nasem Gradu povodom početka kampanje 'Mjesec hrvatskih rijeka'.

Kampanju je pokrenula svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF s ciljem podizanja svijesti o bogatstvu i važnosti očuvanja hrvatskih rijeka. Naime, na relativno malom području Hrvatska ima iznimno očuvane prirodne ljepote i visoku biološku raznolikost u odnosu na ostale članice Europske unije, kojima treba pokazati kakve prirodne bisere EU dobiva sa svojom novom članicom. Kroz Mjesec hrvatskih rijeka, WWF predstavlja 'Sedam riječnih čuda Hrvatske', koji se ističu zbog svoje bogate biološke i krajobrazne raznolikosti: Muru, Dravu i Dunav kao bisere kontinentalne Hrvatske; Savu s najvećim nizinskim poplavnim šumama i iznimnim primjerom ljudske prilagodbe poplavama; Zrmanju od koje svi ostaju bez daha; Neretvu kao jako vrijednu i zanimljivu smaragdnu rijeku, te Omblu, najkraću rijeku Hrvatske čiji je izvor centar špiljske biološke raznolikosti Dinarida.

U kampanji, koja je započela 19. lipnja, a trajat će do 14. srpnja, održat će se puno zabavnih, edukativnih i sportskih događaja na obalama sedam riječnih bisera.
 
Udruge Čovjek na Zemlji i HPD Sniježnica pripremile su u suradnji s OutdoorCroatia niz događanja na rijeci Ombli, te tako svi mogu istražiti Omblu planinarenjem, speleološkim tehnikama, kajakom i biciklom, te pritom uživatti u jedinstvenoj ljepoti Rijeke Dubrovačke.

Više informacija o događanjima na Ombli možete dobiti na Facebook stranici Čovjek Na Zemlji ili putem e-maila: covjek.na.zemlji@gmail.com.
 

Program:
29.6. Planinarski uspon od izvora Omble do Golubova kamena
30.6. Speleološki obilazak Viline špilje
6.7. Kajakaška tura od Staroga Grada do izvora Omble (i nazad)
13.7. Biciklistički đir trasom Starog dubrovačkog vodovoda do izvora Omble

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist