Aktualno

Subvencije za Zračni most oslobodit će se poreza

Subvencije za Zračni most oslobodit će se poreza

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić jučer i danas boravi u Zagrebu, gdje je sa suradnicima održao niz sastanaka s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske i državnih tvrtki koje imaju aktivne projekte na području Dubrovnika.

Ministar financija Slavko Linić podržao je Zračni most Dubrovnik – Zagreb i rekao kako će Ministarstvo u najkraćem roku donijeti pravni akt kojim će se subvencije osloboditi plaćanja poreza, pa će Grad Dubrovnik moći svojim građanima isplaćivati 125 HRK odnosno 250 HRK po povratnoj karti. Kao ministar u čijoj je nadležnosti Carinska uprava, ministar Linić će uspostaviti koordinaciju među resornim ministarstvima kako bi se, sukladno zahtjevima gradonačelnika Vlahušića, olakšao prolazak Dubrovčana kroz Neum.

Gradonačelnik Vlahušić sastao se s ministricom graditeljstva i prostornog uređenja Ankom Mrak Taritaš s kojoj je razgovarao o projektima Grada Dubrovnika te postupku legalizacije bespravno izgrađenih objekata, koji se uspješno provodi dobrom koordinacijom ministarstva i Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika. Konzultirali su se i oko prostornih planova s područja Grada Dubrovnika, čije je donošenje u tijeku.

S ministricom kulture, Andreom Zlatar Violić, gradonačelnik Vlahušić razgovarao je o programu dubrovačkih kulturnih aktivnosti koje su od nacionalnog značaja, s posebnim naglaskom na Dubrovačke ljetne igre i Zavod za obnovu Dubrovnika.

Pročitajte još

Plenković: ‘Sutra ujutro krećemo s formiranjem većine’

Dulist

BRANKO BAČIĆ PROGLASIO POBJEDU Velika izlaznost nam je dala snažan legitimitet

Dulist

BOŽO LASIĆ: Konavle su i dalje plave!

Dulist