Aktualno

Subvencije za Zračni most oslobodit će se poreza

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić jučer i danas boravi u Zagrebu, gdje je sa suradnicima održao niz sastanaka s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske i državnih tvrtki koje imaju aktivne projekte na području Dubrovnika.

Ministar financija Slavko Linić podržao je Zračni most Dubrovnik – Zagreb i rekao kako će Ministarstvo u najkraćem roku donijeti pravni akt kojim će se subvencije osloboditi plaćanja poreza, pa će Grad Dubrovnik moći svojim građanima isplaćivati 125 HRK odnosno 250 HRK po povratnoj karti. Kao ministar u čijoj je nadležnosti Carinska uprava, ministar Linić će uspostaviti koordinaciju među resornim ministarstvima kako bi se, sukladno zahtjevima gradonačelnika Vlahušića, olakšao prolazak Dubrovčana kroz Neum.

Gradonačelnik Vlahušić sastao se s ministricom graditeljstva i prostornog uređenja Ankom Mrak Taritaš s kojoj je razgovarao o projektima Grada Dubrovnika te postupku legalizacije bespravno izgrađenih objekata, koji se uspješno provodi dobrom koordinacijom ministarstva i Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Dubrovnika. Konzultirali su se i oko prostornih planova s područja Grada Dubrovnika, čije je donošenje u tijeku.

S ministricom kulture, Andreom Zlatar Violić, gradonačelnik Vlahušić razgovarao je o programu dubrovačkih kulturnih aktivnosti koje su od nacionalnog značaja, s posebnim naglaskom na Dubrovačke ljetne igre i Zavod za obnovu Dubrovnika.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ PREDSTAVIO IDEJNO RJEŠENJE Azil za životinje gotov do kraja 2020.

Dulist.hr

POLICIJSKA UPRAVA POZIVA ‘Maturanti, obilježite dostojno svoj dan!’

Dulist

SADAŠNJI ZAKUPCI NA MUKAMA Svi gradski prostori na natječaju!?

Maria Prkut