Županija

SUB CITY OTVARA VRATA 1. KOLOVOZA Što će nas sve dočekati u novom župskom centru?

SUB CITY OTVARA VRATA 1. KOLOVOZA Što će nas sve dočekati u novom župskom centru?

Dubrovnik i okolica u kolovozu ove godine konačno će dobiti moderan trgovački centar kakav grad poput Dubrovnika već dugo vremena priželjkuje.

Riječ je o SUB Cityju, kojega za oko 22 milijuna eura gradi tvrtka SUB Dubrovnik u srcu Župe dubrovačke. Srebreno će na taj način i u pravom smislu riječi postati centar ove općine, a uz ovaj trgovački centar planiran je i niz drugih zahvata u prostoru čime će se znatno poboljšati i ponuda i kvaliteta života samih Župljana. Spomenimo tako novi hotel Sheraton Dubrovnik čije se otvaranje također očekuje na ljeto, Brenum poslovnu zgradu, te novi poslovno-garažni objekt u blizini samog Sheratona. Zbog novih objekata gradit će se, ne samo nova prometnica uz SUB City, odnosno cesta od Šetališta dr. Tuđmana do Vukovarske ulice, kraj ljekarne, nego će se i postojeća cesta od raskrižja do novog kružnog toka unutar lukobrana u luci Srebreno potpuno rekonstruirati. Hrvatske ceste ove bi godine trebale pristupiti i rekonstrukciji semaforiziranog raskrižja kako bi se promet tim magistrale dijelom ubrzao. Naime, planirana je gradnja još jedne kolne trake kojom će biti omogućeno istovremeno odvijanje prometa u oba smjera, odnosno i prema Dubrovniku i prema Cavtatu.

Radi se punom parom
Inače, SUB City, čije se otvaranje planira 1. kolovoza, prostirat će se na skoro 23 tisuće metara četvornih, a sastojat će se od dvije odvojene cjeline. Zgrada A je veća i ima 10 tisuća metara četvornih u podrumu, u prizemlju je 5300 kvadrata, a na prvom katu oko 5000 kvadrata – ukupno 20.598 metara četvornih shopping raja. Druga zgrada je daleko manja te se prostire na 2.219 metara četvornih.
Na gradilištu, gdje je trenutno zaposleno oko 40-ak radnika, radi se punom parom. Završavaju se zemljani radovi na zgradi A, dok su zemljani radovi započeli i na zgradi B. Kako ističe investitor, nakon završetka zemljanih radova očekuje se značajno povećanje broja ljudi na gradilištu, odnosno po zatvaranju prostora na gradilištu će biti oko 200-njak radnika, koji će, ukoliko bude potrebe raditi i u tri smjene.
Inače, glavni izvođač radova je tvrtka “Projekt Gradnja” iz Slavonskog broda sa svojim kooperantima.
SUB City je shopping centar u kojem će biti zaposleno 150 do 200 ljudi. U većoj zgradi, na tri kata, uz podzemni garažni prostor bit će smješten Maxi Konzum, a na prvom i drugom katu je po 14 poslovnih prostora koji su povezani unutarnjim pokretnim stepenicama.

Dolaze nam…
– Riječ je o prvom centru s 300-njak parkirnih mjesta od čega je veći dio u podzemnoj garaži uz mjesta za osobe smanjene pokretljivosti i za potrebe opskrbe centra, što kupcima pruža mogućnost “suhog” dolaska do trgovina – naglašava investitor.

A koje nam to poznate marke dolaze u Župu?
Uz prvi Maxi Konzum, koji će ujedno biti i najveći na području Dubrovačko-neretvanske županije jer će se prostirati na 3 tisuće četvornih metara, u Centru će svoje poslovne prostore imati H&M, New Yorker, Muller, DM, Sport Vision, Carprisa, B-Vama, Denis, Magic Baby, Yammamai, Mass, CCC, Tom Tailor i drugi, uz niz ugostiteljskih objekata.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist