Županija

STVORENI PREDUVJETI Radovi na Puntinu krenut će kroz 10 mjeseci

STVORENI PREDUVJETI Radovi na Puntinu krenut će kroz 10 mjeseci

Nakon što je Županijska lučka uprava Korčula izradila svu potrebnu projektno tehničku dokumentaciju te ishodila građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije lukobrana ‘PUNTIN’ u petak je u Gradskoj vijećnici Grada Korčule održana i prezentaciju sanacije.

Uz ravnatelja Lučke uprave Korčula Vedrana Lelekovića, članove Upravnog vijeća te projektante prezentaciji su nazočili i gradonačelnik Fabris te zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo.

Ravnatelj ŽLU Korčula Vedran Leleković je pozdravio sve nazočne, izrazio zadovoljstvo prije svega što je Lučka uprava ishodila građevinsku dozvolu i što će radovi na sanaciji PUNTINA krenuti kroz deseti mjesec te će se tim pothvatom spriječiti da dođe do njegovog urušavanja.

Zamjenik Cebalo istaknuo je kako je ovo jedan od osam projekata koje priprema Dubrovačko-neretvanska županija koji će se financirati iz fondova EU.

– Svi ti projekti nalaze se na listi projekata prihvatljivih za financiranje iz sredstava EU putem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Vrijednost ovog projekta je oko devet milijuna kuna, a 85 posto sufinancira EU. Radove očekujemo nakon turističke sezone, a ovdje moramo istaknuti još i luku Perna, kao i obilaznicu Orebića koja će zasigurno ići u izgradnju – rekao je zamjenik Cebalo.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist