Aktualno

Studija utjecaja za golf vraćena na doradu

Studija utjecaja za golf vraćena na doradu

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode uputilo je tvrtki Razvoj golf zahtjev za dopunom Studije o utjecaju na okoliš "Športsko-rekreacijski centar s golf igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug".

Studija utjecaja na okoliš „golfa na Srđu“ sadržavala je nedostatke koje su golferi dužni korigirati u roku od trideset dana, ali koji ipak, kako doznajemo, nisu bili toliko značajni da bi se studija odbila što je također mogla biti jedna od mogućih odluka povjerenstva.
 
MORA SE ISPRAVITI….
 
Ono što smo uspjeli doznati, iako se 'škrtarilo' s bilo kakvim komentarima je da Razvoj Golf mora u Studiji dodatno pojasniti pojedine urbanističke elemente i planirane sadržaje na način da bude vidljivo oblikovno rješenje zahvata, odnosno odnos golfa prema vilama, hortikulturno uređenje površina, grupiranost građevina. Nadalje potrebno je doraditi utjecaj na krajobraz i vizure iz grada i okolice te u tu svrhu izraditi 3D modele.

Između ostalog u zadanom roku tvrtka Razvoj golf prema nalazu Savjetodavnog stručnog povjerenstva za ocjenu Studije potrebno je bolje razraditi zacijevljenje hidrotehničkog tunela koji prolazi ispod Srđa i koji opskrbljuje grad Dubrovnik pitkom vodom. Iz onog što smo uspjeli saznati opskrba i zaštita voda, odnosno mogućnost eventualne ugroze pitke vode za Grad nije dovedena u pitanje koje bi bilo posebno naglašeno, štoviše studija je dobila pohvale u tom dijelu. Ministarstvo traži da se cjelovito obrade izvori za potrebe vodoopskrbe te da se prednost daju sustavu upotrebe ponovno pročišćene vode.
 
 
U tiskanom izdanju duLista potražite koje su bile najvažnije primjedbe koje treba otkloniti u roku od 30 dana. 
 

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist