Aktualno

Studija utjecaja na okoliš za golf dobila prolaz

Studija utjecaja na okoliš za golf dobila prolaz

Studija utjecaja na okoliš projekta golfa na Srđu dobila je danas zeleno svjetlo savjetodavnog stručnog povjerenstva.

Naime, na sastanku Savjetodavnog stručnog povjerenstva za procjenu utjecaja na okoliš pri Ministarstvu zaštite okoliša i prirode odlučeno je da Studija utjecaja na okoliš, koju je izradilo društvo Razvoj golf za potrebe realizacije projekta Golf Park Dubrovnik, zadovoljava sva pravila struke, odnosno da je ista stručno utemeljena i cjelovita.

U radu povjerenstva sudjeluje 14 članova, stručnjaka iz različitih područja, a današnja odluka donesena je sa velikom većinom glasova. Ono što slijedi jest slanje obavijesti o prolaznoj ocjeni od strane nadležnog ministarstva Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, nakon čega se Studija mora uputiti u proceduru javne rasprave. Ista traje 30 dana kada se može izvršiti javni uvid u Studiju. U tom roku se mora osigurati najmanje jedno javno izlaganje Studije utjecaja na okoliš.

– Ova se odluka može smatrati pravim zelenim svjetlom za ovaj iznimno važan projekt koja potvrđuje je prema stavu stručnjaka projekt održiv sa stajališta zaštite okoliša. Projekt Golf Park Dubrovnik je pozitivan primjer napora za privlačenjem toliko potrebnih investicija u ovim kriznim vremenima te će svojom realizacijom pridonijeti i otvaranju velikog broja radnih mjesta, jačanju gospodarstva Grada Dubrovnika a time i cijele Županije – navode u priopćenju za medije iz Razvoj golfa.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist