Zanimljivosti

Studenti RIT Croatia prikupili 25 tisuća kuna

Već 13. godinu zaredom, studenti visoke škole RIT Croatia (donedavno poznate kao Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju) na poseban način obilježavaju blagdansko ozračje uoči Božića.

To je vrijeme organizacije humanitarne aukcije s ciljem prikupljanja sredstava te doniranja onima kojima je pomoć potrebna.

Svake godine studentsko vijeće samostalno odabire udruge i/ili osobe kojima će donirati sredstva prikupljena internom aukcijom te planira i organizira održavanje aukcije. Studenti i zaposlenici RIT Croatia sami doniraju razne predmete za koje se kasnije, na samoj aukciji, natječu. Uz mnoštvo smijeha i odličnu zabavu, predmeti se tijekom licitacije prodaju za iznose znatno više od njihove tržišne vrijednosti. Ove su godine najzanimljiviji predmeti bili tečaj arapskog jezika kod jednog od studenta u Zagrebu te savršena domaća pita od jabuka koju je napravila predsjednica studentskog vijeća u Dubrovniku.

Ove je godine aukcijama u Dubrovniku i Zagrebu prikupljeno čak 25 tisuća kuna koje će se donirati udrugama DEBRA iz Zagreba te IDEM iz Dubrovnika. Na aukcijama su redovito prisutni i primatelji donacije kao posebni gosti.

Predsjednica udruge DEBRA, Vlasta Zmazek, tom je prilikom rekla: „Veeeeliko hvala, stvarno nam je svaki iznos dragocijen, a sredstva koja su prikupljena su daleko iznad očekivanog.“
Predsjednica udruge IDEM, Anita Šimović, tom je prilikom rekla: 'U ime članova CIP Idem, od srca se zahvaljujemo profesorima, osoblju i studentima na donaciji i time iskazanoj podršci uspješnijoj inkuziji učenicima s posebnim potrebama.'

Ova hvalevrijedna inicijativa naših studenata samo je jedna od aktivnosti kojima studenti i zaposlenici RIT Croatia nastoje pomoći drugima i dati svoj doprinos zajednici u kojoj djeluju.
 

Pročitajte još

JESTE LI PRIMIJETILI PROMJENU? Popularna društvena mreža sakrila broj ‘lajkova’

Dulist

Pelješki most zvat će se Most Fausta Vrančića?

Dulist

PREGRŠT ZANIMLJIVIH DOGAĐANJA Noć Neumljana i prijatelja iduće subote u ‘Adriatica’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija