Zanimljivosti

Studenti RIT Croatia prikupili 25 tisuća kuna

Studenti RIT Croatia prikupili 25 tisuća kuna

Već 13. godinu zaredom, studenti visoke škole RIT Croatia (donedavno poznate kao Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju) na poseban način obilježavaju blagdansko ozračje uoči Božića.

To je vrijeme organizacije humanitarne aukcije s ciljem prikupljanja sredstava te doniranja onima kojima je pomoć potrebna.

Svake godine studentsko vijeće samostalno odabire udruge i/ili osobe kojima će donirati sredstva prikupljena internom aukcijom te planira i organizira održavanje aukcije. Studenti i zaposlenici RIT Croatia sami doniraju razne predmete za koje se kasnije, na samoj aukciji, natječu. Uz mnoštvo smijeha i odličnu zabavu, predmeti se tijekom licitacije prodaju za iznose znatno više od njihove tržišne vrijednosti. Ove su godine najzanimljiviji predmeti bili tečaj arapskog jezika kod jednog od studenta u Zagrebu te savršena domaća pita od jabuka koju je napravila predsjednica studentskog vijeća u Dubrovniku.

Ove je godine aukcijama u Dubrovniku i Zagrebu prikupljeno čak 25 tisuća kuna koje će se donirati udrugama DEBRA iz Zagreba te IDEM iz Dubrovnika. Na aukcijama su redovito prisutni i primatelji donacije kao posebni gosti.

Predsjednica udruge DEBRA, Vlasta Zmazek, tom je prilikom rekla: „Veeeeliko hvala, stvarno nam je svaki iznos dragocijen, a sredstva koja su prikupljena su daleko iznad očekivanog.“
Predsjednica udruge IDEM, Anita Šimović, tom je prilikom rekla: 'U ime članova CIP Idem, od srca se zahvaljujemo profesorima, osoblju i studentima na donaciji i time iskazanoj podršci uspješnijoj inkuziji učenicima s posebnim potrebama.'

Ova hvalevrijedna inicijativa naših studenata samo je jedna od aktivnosti kojima studenti i zaposlenici RIT Croatia nastoje pomoći drugima i dati svoj doprinos zajednici u kojoj djeluju.
 

Pročitajte još

UZ DAN OČEVA Kreativna čitaonica ‘Tata i ja, prijatelja dva’

Dulist

BRAVO! Sven Dragobratović od kockica izradio ‘Mini Dubrovnik’

Dulist

BLOG MUZEJA I GALERIJA KONAVALA SLAVI ROĐENDAN U 4 godine 720 ‘samoniklih priča’

Dulist