Zanimljivosti

Studenti neće ostati bez zdravstvene zaštite

Studenti neće ostati bez zdravstvene zaštite

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović odbacio je prozivke Hrvatskog studentskog zbora (HSZ) da bi 8.000 studenata nakon 1. studenoga moglo ostati bez zdravstvenog osiguranja.

-Taj problem već je riješen i to je samo halabuka koja je nepotrebna i koja diže tenzije među studentima – izjavio je Jovanović novinarima u splitskom HNK, uoči obilježavanja 60. obljetnice osnutka Kineziološkog fakulteta u tom gradu.

Naglasio je kako je njegovo ministarstvo, odmah kada je čulo za izmjene Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, uputilo prijedlog Ministarstvu zdravlja da svi studenti od trenutka kada upišu svoj studij imaju osam godina besplatno zdravstveno osiguranje. Pojasnio je kako to znači da će, primjerice, oni koji upišu fakultet u 25. godini života "bez problema imati osiguranje do 33. godine".

Jovanović je ustvrdio kako je Ministarstvo zdravlja prihvatilo prijedlog njegova ministarstva. U tom smislu čekuje da će Vlada na sjednici u četvrtak prihvatiti taj zakon, te da će ga Sabor izglasovati po hitnoj proceduri.
 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji!

Dulist