Natrag
17.2.2019 09:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

STRUKA ILI POLITIKA? Što će prevagnuti u izboru ravnatelja Umjetničke galerije?

16.1.2019 @ 9:29 Leona Rašica Kultura

Podijelite:

Ishod natječaja za ravnatelja Umjetničke galerije Dubrovnik jedan je od iščekivanijih događaja na dubrovačkoj kulturnoj sceni.

Naime, natječaj je zaključen 8. siječnja te su se nakon njega zaprimale i prijave pristigle poštom. Kako DuList doznaje iz kuloara bliskih Galeriji, zaprimljene su ukupno tri prijave i to ona Rozane Vojvode, Tonka Smokvine te Ivane Jovanović Trostmann. S obzirom da je posljednja kandidatkinja ujedno i članica Muzejskog vijeća ove ustanove u kulturi, Jovanović Trostmann, kako doznajemo, bit će izuzeta od otvaranja pristiglih ponuda te odlučivanja o prijedlogu kandidata.

Sljedeći je korak sjednica Upravnog vijeća Galerije na kojoj će biti pregledani programi te će se odlučiti o kandidatu koji će biti predložen Gradskom vijeću čija će se sjednica održati 23. siječnja.

Međutim, s obzirom na ‘trakavicu’ kojoj je dubrovačka javnost svjedočila oko odlučivanja o čelnoj osobi Kazališta Marina Držića, ne znači nužno da će Gradsko vijeće ujedno i potvrditi kandidata koje je Upravno vijeće Galerije predložilo. Ovo imenovanje, po svemu sudeći, bit će i politički zanimljivo.

Više o ovoj temi pročitajte u novom broju tiskanog izdanja DuLista. Čekamo vas na kioscima.

Komentari

O autoru: Leona Rašica


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana