Grad

STRUČNI SKUP Predavanje na temu promicanja ljudskih prava i odnosa

Udruga socijalnih radnika Dubrovnik u suradnji s Domom za starije osobe Dubrovnik 19. ožujka u 16 sati u Domu za starije osobe Dubrovnik povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalnog rada organizira predavanje prof. Zdravka Bazdan na temu ‘Promicanje ljudskih prava i odnosa’.

Socijalni rad je profesija koja se zasniva na humanističkim idealima i ljudskim pravima kako su ona koncipirana u najvažnijim međunarodnim dokumentima. Socijalni rad je praktično utemeljena profesija i znanstvena disciplina koja promiče socijalne promjene i razvoj, socijalnu koheziju, te osnaživanje ljudi za njihovo samostalno i slobodno djelovanje. Ostvarivanje socijalne pravde, poštivanje ljudskih prava, društvene odgovornosti i društvenih različitosti su ključna načela socijalnog rada. Praksa socijalnog rada uključuje rad s ljudima i društvenim strukturama kako bi se odgovorilo na njihove izazove i povećala njihova dobrobit. Takav rad temelji se na znanjima i teorijama socijalnog rada i društveno-humanističkih znanosti, te znanjima koja proizlaze iz kulturoloških specifičnosti različitih društava.

Pročitajte još

ZBOG PANDEMIJE Grad isplatio 781 tisuću kuna pomoći građanima koji su ostali bez primanja

Dulist

AMERIČKO VELEPOSLANSTVO O IVU BANCU ‘Ostavio je veliko kulturno i znanstveno naslijeđe koje će generacije cijeniti’

Dulist

PROJEKT GRUŽ ZATRAŽIO PRENAMJENU GRAĐEVINE Ispod Bourbona hotel s četiri zvjezdice?

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija