Natrag
22.3.2019 07:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

STRUČNA RASPRAVA Imamo li ‘sluha’ za rješavanje problema naših voda i slivova?

11.4.2017 @ 19:26 Dulist Županija
16;16

Podijelite:

Stručna rasprava na teme  ‘Glavni izvori pitke vode u Dubrovniku danas i sutra“  i „Održivo gospodarenje vodama u slivovima Neretve i Trebišnjice’ održana je danas u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Društva građevinskih inženjera Dubrovnik.

U nazočnosti župana Nikole Dobroslavića i državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Željka Bigovića, uvodna izlaganja održali su predstavnik Društva građevinskih inženjera Dubrovnik  Tomislav Paviša i profesor Fakulteta građevinarstva,arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu Mijo Vranješ.

Župan Dobroslavić naglasio je kako već duže vrijeme ukazuje na probleme vezane uz obje teme te kako nažalost dosada nije bilo sluha za njihovo rješavanje od strane relevantnih ministarstava.

Razgovaralo se i o promjenama vodnog režima u zaleđu šireg dubrovačkog područja i posljedica tih promjena na glavne izvore pitke vode (Omble i Duboka Ljuta), promjenama vodnog režima na slivovima Neretve i Trebišnjice, vodoprivednog uređenja u Donjem slivu Neretve, a glede navodnjavanja.

Dogovoreno je da će se zaključci o obje teme iznijeti u najskorije vrijeme.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana