Kultura

Strip ‘Intervju s Orlandom’ u spomen na Martinu Ljutić

‘Jednog ljetnog dana, stojeći pred Orlandom na Stradunu, Đivu, Pavli i Orlandi učini se kako je kameni vitez pomaknuo prst jedne ruke’. Naizgled zvuči nemoguće, ali kad kupite i pročitate strip o Orlandu, vidjet ćete da je to ipak gola istina.
Tko je bio Orlando, gdje je živio, kako je došao u Dubrovnik, ima li ga još igdje osim kod nas u Gradu, čega se sve nagledao stojeći 600 godina na Stradunu i još puno zanimljivih činjenica donosi prvi strip Dubrovačkih muzeja ‘Intervju s Orlandom’.
Riječ je o novom edukativnom izdanju Dubrovačkih muzeja realiziranom u povodu 600. obljetnice postavljanja Orlandova stupa u Dubrovniku, čije je izdavanje poduprlo i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Autorica teksta je viša pedagoginja Dubrovačkih muzeja Aleksandra Piteša, a autorica ilustracija nedavno tragično preminula, mlada Dubrovkinja, Martina Ljutić kojoj je izdanje i posvećeno.
Strip će se koristiti u edukativnim radionicama uz središnju ovogodišnju izložbu Dubrovačkih muzeja ‘Orladno – simbol slobode’, a dostupan je i u muzejskoj prodavaonici Dubrovačkih muzeja u Kneževu dvoru po cijeni od 40 kuna.

Martini u spomen
Martina Ljutić, 28-godišnja konzervatorica-restauratorica za papir, ali i vrsna mlada ilustratorica, tragično je preminula u lipnju, kad se utopila uslijed hipoglikemijske kome. Martina je u svom mladom, ali profesionalno sadržajnom životu ilustrirala rado i često, uključujući i brojne brošure, kao i naslovnice knjiga. Njen je posljednji rad strip Dubrovačkih muzeja ‘Intervju s Orlandom’ koji je i izdan njoj u spomen.

Pročitajte još

RAVNATELJ DSO-a DAMIR MILAT Manji nam je budžet, ali nećemo odustati od kvalitete

Iva Dedo

U ljetnikovcu Bunić-Kaboga započele radionice M.U.Z.A.

Dulist

CRTICE IZ MALE BRAĆE Cranachova Gospa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija