Aktualno

‘STRATEŠKA IMOVINA’ Potpisan ugovor o kupnji dionica UTD Raguse

cof

Gradonačelnik Mato Franković potpisao je danas u Ministarstvu državne imovine u Zagrebu, u prisustvu ministra Gorana Marića, ugovor o prodaji i prijenosu dionica trgovačkog društva UTD Ragusa.

– Zadovoljstvo mi je što je Grad Dubrovnik imao mogućnost kupnje ovih iznimno vrijednih udjela i ja bih rekao da se konačno UTD Ragusa vraća doma. Činjenica je da smo sada došli u poziciju gospodariti strateškom imovinom na samom ulazu u Grad, na Vratima od Pila, kroz koja dnevno prođe par tisuća ljudi i zbog toga je iznimno važno kontrolirati i promišljati taj prostor. Imat ćemo puno obveza, ali tome se veselimo. Zahvaljujem se Ministarstvu državne imovine i CERP-u na dobroj suradnji s Gradom Dubrovnikom. Ovo je još jedan projekt koje smo uspješno riješili, nakon ljetnikovca Bunić Kaboga i Vile Čingrije. Radi se o vrijednoj dubrovačkoj imovini, a vjerujem kako je još puno toga ispred nas – izjavio je gradonačelnik Franković nakon potpisivanja ugovora, ističu iz Gradske uprave.

Paket koji osigurava 53 posto vlasničkog udjela kupljen je po početnoj cijeni od 17 milijuna kuna. Od ranije je Grad Dubrovnik vlasnik 26,6 posto udjela društva.

– Na tragu naše politike je da se Centar za rekonstruiranje i prodaju riješava udjela koji nisu od posebnog interesa, ali ovaj udio je od posebnog interesa za Grad Dubrovnik i zato sam iznimno sretan što ga je Grad dobio na dražbi. Znam da to za budućnost Grada Dubrovnika puno znači i želio bih da nikada to nikome ne prepustite – izjavio je ovom prigodom ministar Marić.

Uz gradonačelnika Frankovića ugovor je, u ime Centra za rekonstruiranje i prodaju, potpisao ravnatelj Milan Plećaš. Na ovaj način Grad Dubrovnik postao je većinski vlasnik društva koji gospodari vrijednim nekretninama na atraktivnoj lokaciji.

Pročitajte još

LUČKA UPRAVA O KORONAVIRUSU ‘Pratimo situaciju ususret prvom kruzeru’

Andrea Falkoni Račić

IZ HGK PORUČUJU: ‘Gospodarstvenici moraju biti oprezni, ali mjesta panici nema’

Dulist

ZRAČNA LUKA DUBROVNIK ‘Nije došlo do otkazivanja letova, ali bilježimo pad prometa putnika’

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija