Politika

Strategija upravljanja 31 milijardom eura

Strategija upravljanja 31 milijardom eura

Vlada je donijela Strategiju upravljanja državnom imovinom, dokument koji sadrži plan za 31 milijardu eura vrijednu imovinu.Država će tako nastojati prodati udjele u tvrtkama u kojima ima do 25 posto, a strateške tvrtke i resursi neće u privatizaciju.

Milanoviću smeta što se to naziva stavljanjem na bubanj, prenosi index.hr.

– Mi uzimamo za Croatia osiguranje i Hrvatsku poštansku banku međunarodne savjetnike. To su vrlo strogi natječaji. Recimo, za Croatia osiguranje postoji interes. Nećemo to dati ispod cijene. Ne dolazi u obzir. I nećemo dati sve. Ali da svježeg kapitala treba – treba. Da država nema novca u proračunu – nema – istaknuo je Milanović.

– Croatia Airlines može živjeti. Nije u situaciji u kojoj se našao mađarski Malev. Njih više nema – oborio je tezu o prodaji CA, te istaknuo kako će Podravka, ako se želi širiti, morati ići u inicijalnu javnu ponudu.

– HEP nije Podravka. To je strateški resurs. Podravka ima dobre paštete ili jako dobre ili manje dobre ali mora vas motivirati da dođete u trgovinu izvadite novčanik i karticu i da to kupite. A HEP je svojevrstan monopolist i to će uvijek ostati – zaključio je Milanović s HEP-om.

 

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist