Politika

Strategija upravljanja 31 milijardom eura

Vlada je donijela Strategiju upravljanja državnom imovinom, dokument koji sadrži plan za 31 milijardu eura vrijednu imovinu.Država će tako nastojati prodati udjele u tvrtkama u kojima ima do 25 posto, a strateške tvrtke i resursi neće u privatizaciju.

Milanoviću smeta što se to naziva stavljanjem na bubanj, prenosi index.hr.

– Mi uzimamo za Croatia osiguranje i Hrvatsku poštansku banku međunarodne savjetnike. To su vrlo strogi natječaji. Recimo, za Croatia osiguranje postoji interes. Nećemo to dati ispod cijene. Ne dolazi u obzir. I nećemo dati sve. Ali da svježeg kapitala treba – treba. Da država nema novca u proračunu – nema – istaknuo je Milanović.

– Croatia Airlines može živjeti. Nije u situaciji u kojoj se našao mađarski Malev. Njih više nema – oborio je tezu o prodaji CA, te istaknuo kako će Podravka, ako se želi širiti, morati ići u inicijalnu javnu ponudu.

– HEP nije Podravka. To je strateški resurs. Podravka ima dobre paštete ili jako dobre ili manje dobre ali mora vas motivirati da dođete u trgovinu izvadite novčanik i karticu i da to kupite. A HEP je svojevrstan monopolist i to će uvijek ostati – zaključio je Milanović s HEP-om.

 

Pročitajte još

UZ PODRŠKU SDP-a Milanović u utrci za Pantovčak

Dulist

SRĐEVCI O GUP-U ‘Vrijeme prolazi, beton ždere prostor, a mafija zarađuje’

Dulist

SRĐEVCI Gradonačelniče, zar baš ne znate izabrati trenutak za politikanstvo?

Dulist