Natrag
22.2.2019 01:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

Strategija upravljanja 31 milijardom eura

28.4.2013 @ 23:01 Mia Njavro Politika

Podijelite:

Vlada je donijela Strategiju upravljanja državnom imovinom, dokument koji sadrži plan za 31 milijardu eura vrijednu imovinu.Država će tako nastojati prodati udjele u tvrtkama u kojima ima do 25 posto, a strateške tvrtke i resursi neće u privatizaciju.

Milanoviću smeta što se to naziva stavljanjem na bubanj, prenosi index.hr.

– Mi uzimamo za Croatia osiguranje i Hrvatsku poštansku banku međunarodne savjetnike. To su vrlo strogi natječaji. Recimo, za Croatia osiguranje postoji interes. Nećemo to dati ispod cijene. Ne dolazi u obzir. I nećemo dati sve. Ali da svježeg kapitala treba – treba. Da država nema novca u proračunu – nema – istaknuo je Milanović.

– Croatia Airlines može živjeti. Nije u situaciji u kojoj se našao mađarski Malev. Njih više nema – oborio je tezu o prodaji CA, te istaknuo kako će Podravka, ako se želi širiti, morati ići u inicijalnu javnu ponudu.

– HEP nije Podravka. To je strateški resurs. Podravka ima dobre paštete ili jako dobre ili manje dobre ali mora vas motivirati da dođete u trgovinu izvadite novčanik i karticu i da to kupite. A HEP je svojevrstan monopolist i to će uvijek ostati – zaključio je Milanović s HEP-om.

 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana