Aktualno

Stranke zovu građane i šalju SMS-ove, šutnja se krši i na društvenim mrežama

Izborno jutro prošlo je mirno s manjim brojem dojava o nepravilnostima, javlja Gong.

Najviše prijava građana i građanki odnosilo se na kršenje izborne šutnje na društvenim mrežama, gdje pojedine stranke i kandidati i danas emitiraju plaćene oglase (Živi zid, HSP SPLIT), navode GONG-ovci te dodaju kako je prijavljeno i slanje SMS-ova i poruka na društvenim mrežama (SDP, IDS, Narodna stranka – reformisti) pa čak i telefonskih poziva (Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti).
-Uz to što se radi o kršenju izborne šutnje, biračice i birači to doživljavaju i kao pokušaj pritiska – ističu iz Gonga te dodaju kako im je prijavljen i slučaj biračkog odbora u Veleposlanstvu RH u Danskoj, čija je članica birača tražila podatak o nacionalnosti. Stoga Gong upozorava da na izborima za Europski parlament nacionalna pripadnost biračica i birača ne igra nikakvu ulogu budući da ne postoji manjinsko zastupništvo.
Prijava o kršenju izborne šutnje u medijima tijekom prijepodneva nije bilo, vjerojatno zbog visokih kazni u iznosu od 100 tisuća do pola milijuna kuna, a koju je DIP najavio dosljedno provoditi u tradicionalnim medijima, za razliku od društvenih mreža, koje ostaju ‘siva zona’ političkog oglašavanja u Hrvatskoj.

Pročitajte još

SKORO MJESEC DANA Sanitat provodi deratizaciju u Gradu i Župi

Dulist

UZ DAN POLICIJE Evo koji su se službenici istaknuli u natjecanjima!

Dulist

MARO KRISTIĆ ‘Građevinski lobi melje sve pred sobom, a Grad mu se nema snage oduprijeti’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija