Aktualno

Štrajk! Vlahušić naredio prekid mirenja

Štrajk! Vlahušić naredio prekid mirenja

Libertas u petak ide u štrajk jer današnje cjelodnevno mirenje nije uspjelo "zahvaljujući" prvenstveno gradonačelniku Andru Vlahušiću

Iako su radnici pristali na sve uvjete, kako neslužbeno doznajemo, za neupjeh ovog postupka mirenja zaslužan je dubrovački gradonačelnik Vlahušić koji je u u nastavku mirenja iza 19 sati telefonom odlučio obustaviti pregovore, čime je radnike Libertasa prisilio na izlazak na ulicu!

Na sastanku je nazočilo 8 osoba, a doznajemo kako su radnici bili kooperativni te da su čak bili voljni pristati na većinu uvjeta koju je postavila Uprava. Pristali su na sistematizaciju kakvu je nudio Grad Dubrovnik, nove opise radnih mjesta, složili su se i s iznosom minimalne plaće od 2800 kuna, kao i da predloženi tarifni modeli budu sastavni dio Kolektivnog ugovora.

Tijekom postupka mirenja došlo je do neugodno saznanja jer je u sistematizaciji otkriveno 10-ak novih radnih mjesta koja tek trebaju biti popunjena.

Neka mjesta su i ukinuta! U novoj sistematizaciji, naime, ukinuto je radno mjesto sindikalnog povjerenika Balda Kovačevića, koji je u Libertasu obavljao posao glavnog skladištara. Prema novoj sistematizaciji utvrđeno je radno mjesto skladištar I i skladištar II, a istu sudbinu očito će djeliti i Ivo Klaić glavni mehaničar Libertasa, inače predsjednik Radničkog vijeća. Tim se činom očito želi ušutkati predstavnike radnika u Libertasu, i uvesti režim strahovlade dirigirane s adrese Pred dvorom 1! 

Što se tiče sutrašnjeg ročišta pred Županijskim sudom, zbog podizanja tužbe od strane Uprave, a protiv Sindikata zbog pokretanja štrajka, naš izvor tumači kako radnici nisu pogriješili u donošenju odluke o ulasku u štrajk, budući da je Gospodarsko-socijalno vijeće donijelo rješenje o tome.

Sve ovo, ističu nezadovoljni radnici, tek je početak privatizacije Libertasa.

Pročitajte još

Plenković: ‘Sutra ujutro krećemo s formiranjem većine’

Dulist

BRANKO BAČIĆ PROGLASIO POBJEDU Velika izlaznost nam je dala snažan legitimitet

Dulist

BOŽO LASIĆ: Konavle su i dalje plave!

Dulist