Natrag
24.3.2019 16:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

Štrajk! Vlahušić naredio prekid mirenja

21.2.2012 @ 20:43 Barbara Đurasović Aktualno

Podijelite:

Libertas u petak ide u štrajk jer današnje cjelodnevno mirenje nije uspjelo "zahvaljujući" prvenstveno gradonačelniku Andru Vlahušiću

Iako su radnici pristali na sve uvjete, kako neslužbeno doznajemo, za neupjeh ovog postupka mirenja zaslužan je dubrovački gradonačelnik Vlahušić koji je u u nastavku mirenja iza 19 sati telefonom odlučio obustaviti pregovore, čime je radnike Libertasa prisilio na izlazak na ulicu!

Na sastanku je nazočilo 8 osoba, a doznajemo kako su radnici bili kooperativni te da su čak bili voljni pristati na većinu uvjeta koju je postavila Uprava. Pristali su na sistematizaciju kakvu je nudio Grad Dubrovnik, nove opise radnih mjesta, složili su se i s iznosom minimalne plaće od 2800 kuna, kao i da predloženi tarifni modeli budu sastavni dio Kolektivnog ugovora.

Tijekom postupka mirenja došlo je do neugodno saznanja jer je u sistematizaciji otkriveno 10-ak novih radnih mjesta koja tek trebaju biti popunjena.

Neka mjesta su i ukinuta! U novoj sistematizaciji, naime, ukinuto je radno mjesto sindikalnog povjerenika Balda Kovačevića, koji je u Libertasu obavljao posao glavnog skladištara. Prema novoj sistematizaciji utvrđeno je radno mjesto skladištar I i skladištar II, a istu sudbinu očito će djeliti i Ivo Klaić glavni mehaničar Libertasa, inače predsjednik Radničkog vijeća. Tim se činom očito želi ušutkati predstavnike radnika u Libertasu, i uvesti režim strahovlade dirigirane s adrese Pred dvorom 1! 

Što se tiče sutrašnjeg ročišta pred Županijskim sudom, zbog podizanja tužbe od strane Uprave, a protiv Sindikata zbog pokretanja štrajka, naš izvor tumači kako radnici nisu pogriješili u donošenju odluke o ulasku u štrajk, budući da je Gospodarsko-socijalno vijeće donijelo rješenje o tome.

Sve ovo, ističu nezadovoljni radnici, tek je početak privatizacije Libertasa.

Komentari

O autoru: Barbara Đurasović


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana