Kultura

STRADUN CLASSIC Vrhunski glazbenici i večeras u Dvoru

STRADUN CLASSIC Vrhunski glazbenici i večeras u Dvoru

Stradun Classic festival nastavlja se ove nedjelje navečer, a publika Kneževog dvora imat će priliku poslušati neke od najboljih hrvatskih glazbenika, kao i eminentne svjetske glazbenike te dubrovačke glazbenike i članove Dubrovačkog simfonijskom orkestra.

Naime, na koncertu nastupaju violinist Daniel Rowland, cellistica Monika Leskovar, pijanistica Martina Filjak, oboist Tom Owen, hornisti Boštjan Lipovšek i Radovan Vlatković, klarinetistica Marija Pavlović, fagotist Pieter Nuytten i kontrabasist Zoran Marković, ali i vrsni izvođači Dubrovačkog simfonijskog orkestra kao što su violinistica Mirabai Weismehl, violist Šimun Končić, oboistica Renata Santini Glavinović, hornist Toni Kursar, klarinetist Stijepo Medo i fagotist Matija Novaković.

Među ovim glazbenicima, nalazi se čak pet dobitnika Nagrade Orlando, a iza svakog od ovih glazbenika stoje velike glazbene karijere i nastupi po velikim svjetskim dvorana. Na večerašnjem koncertu su Schumannov Klavirski trio br. 3 u g molu, Kleinov Gudački trio i Dvořákova Serenada za puhačke instrumente, violončelo i kontrabas u d molu.

Ulaznice za koncerte festivala dostupne su u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra do 14.30 sati, u Luži, agenciji Perla Adriatica na Pločama i gift shopu Dubravka na Pilama, kao i online putem servisa ulaznice.hr. Popusti za građane dostupni su isključivo na blagajni orkestra, a dodatne informacije i rerezvacije mogu se dobiti na broj 091 613 7314. Festival se održava u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika i hotela Rixos.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist