Županija

STOŽER ZAŠTITE I SPAŠAVANJA Hitna pomoć je spremna za toplinske valove!

Županijski vatrogasci tijekom ove sezone bilježe dvije intervencije dnevno.

Na 17 loklacija uspostavljeno je 24 satno dežurstvo, a na području Dubrovačko-neretvanske županije trenutačno se nalazi 209 sezonskih vatrogasaca. Kako je Stožer zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije izvjestio predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Ivo Franušić do sad su zabilježena dva veća požara na našem području – na Bistrini – brdu Veleć i Ponikvama na poluotoku Pelješcu. Pomoć zračnih snaga dosada je zatražena četiri puta.
Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić podsjetio je na nužnost sanitarno zdravstvenog pregleda vozila kojima se dostavlja pitka voda tijekom ljetnih mjeseci, istaknuvši da je jedinicama lokalne samouprave upućen dopis o dostavi registarcijske oznake vozila kojima se obavlja dostava vode kao i podatak koliko je pitke vode isporučeno tijekom prošle godine. Također je naglasio da je Zavod za hitnu medicinu spreman za djelovanje u slučaju toplinsklih valova koji mogu imati posljedice na zdravlje stanovništva i turista koji borave na našem području.

Inače, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, toplinski valovi na području Dubrovačko-neretvanske županije očekuju se u tijekom predstojećeg vikenda, ali i početkom idućeg tjedna.
Viši savjetnik i voditelj projekta HOLISTIC za Durbovačko-neretvansku županiju Mato Tomljanović izvijestio je članove Stožera o tijeku projekta i skorašnjoj nabavi video kamera koje će služiti video nadziranju prostora u cilju protupožarne zaštite, a koje će, u sklopu projekta, biti postavljene na Osojniku, jezeru Kuti i Mljetu. Tom prigodom članovima Stožera je predstavljen prototip obavijesnog panela koji će kao dio aktivnosti projekta HOLISTIC biti postavljen na Petki.

Pročelnica Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik Ana Kordić izvijestila je zamjenika župana i načelnika Stožera Davorka Obuljena o nužnosti usklađenja sustava zaštite i spašavanja na području Dubrovačko-neretvanske županije s novim Zakon o civilnoj zaštiti koji donosi niz novosti vezanih uz organizaciju i financiranje sustava.

Pročitajte još

LASIĆ ČESTITAO VATERPOLISTIMA Svaki uspjeh konavoske djece potvrda je našeg rada

Dulist

KUD ‘ŠOKADIJA’ Slavonski ples i pjesme odjekivat će Konavlima

Dulist

USUSRET NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI Općina subvencionira prijevoz župskim učenicima

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija