Natrag
18.3.2019 17:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

STOŽER ZAŠTITE I SPAŠAVANJA Hitna pomoć je spremna za toplinske valove!

17.7.2015 @ 7:37 Dulist Županija

Podijelite:

Županijski vatrogasci tijekom ove sezone bilježe dvije intervencije dnevno.

Na 17 loklacija uspostavljeno je 24 satno dežurstvo, a na području Dubrovačko-neretvanske županije trenutačno se nalazi 209 sezonskih vatrogasaca. Kako je Stožer zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije izvjestio predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Ivo Franušić do sad su zabilježena dva veća požara na našem području – na Bistrini – brdu Veleć i Ponikvama na poluotoku Pelješcu. Pomoć zračnih snaga dosada je zatražena četiri puta.
Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić podsjetio je na nužnost sanitarno zdravstvenog pregleda vozila kojima se dostavlja pitka voda tijekom ljetnih mjeseci, istaknuvši da je jedinicama lokalne samouprave upućen dopis o dostavi registarcijske oznake vozila kojima se obavlja dostava vode kao i podatak koliko je pitke vode isporučeno tijekom prošle godine. Također je naglasio da je Zavod za hitnu medicinu spreman za djelovanje u slučaju toplinsklih valova koji mogu imati posljedice na zdravlje stanovništva i turista koji borave na našem području.

Inače, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, toplinski valovi na području Dubrovačko-neretvanske županije očekuju se u tijekom predstojećeg vikenda, ali i početkom idućeg tjedna.
Viši savjetnik i voditelj projekta HOLISTIC za Durbovačko-neretvansku županiju Mato Tomljanović izvijestio je članove Stožera o tijeku projekta i skorašnjoj nabavi video kamera koje će služiti video nadziranju prostora u cilju protupožarne zaštite, a koje će, u sklopu projekta, biti postavljene na Osojniku, jezeru Kuti i Mljetu. Tom prigodom članovima Stožera je predstavljen prototip obavijesnog panela koji će kao dio aktivnosti projekta HOLISTIC biti postavljen na Petki.

Pročelnica Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik Ana Kordić izvijestila je zamjenika župana i načelnika Stožera Davorka Obuljena o nužnosti usklađenja sustava zaštite i spašavanja na području Dubrovačko-neretvanske županije s novim Zakon o civilnoj zaštiti koji donosi niz novosti vezanih uz organizaciju i financiranje sustava.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana