Aktualno

Stožer: U ponedjeljak predajemo potpise

 
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara predat će Hrvatskom saboru potpise podrške za raspisivanje referenduma o uporabi manjinskog jezika i pisma u ponedjeljak u 10.30, potvrdio je za Hinu nakon sastanka Stožera u Vukovaru glasnogovornik Igor Gavrić.

– Nakon problema u vezi s terminom primanja potpisa potvrđeno je da će se to dogoditi u ponedjeljak te da će predstavnike Stožera primiti predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko – rekao je Gavrić.

Predat će popis s oko 690.000 potpisa koliko su ih prikupili te očekuju da će nakon njihova prebrojavanja Sabor i raspisati referendum. 

Iz Stožera javljaju kako su bili spremni predati potpise još prekjučer, 11. ovoga mjeseca, međutim Hrvatski sabor im je kao jedini raspoloživi termin za predaju odredio 23. prosinca. Nezadovoljan tim terminom Stožer je uputio požurnicu i ishodio novi termin za 18. prosinca. Zbog prije preuzetih obveza, Stožer je odbacio mogućnost da toga datuma preda potpise i najavio dolazak pred Sabor za ponedjeljak 16. prosinca i predaju potpisa.

Pročitajte još

OPG OBITELJI BUCONIĆ Mati Kate je ‘doktorica za artičoke’, a ni jagode nisu za bacit’!

Mia Njavro Banić

Važna obavijest redakcije DuLista

Dulist

Od petka aktivne dodatne linije iz Dubrovnika prema Zagrebu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija