Natrag
17.2.2019 15:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

Stožer: U ponedjeljak predajemo potpise

14.12.2013 @ 7:32 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

 
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara predat će Hrvatskom saboru potpise podrške za raspisivanje referenduma o uporabi manjinskog jezika i pisma u ponedjeljak u 10.30, potvrdio je za Hinu nakon sastanka Stožera u Vukovaru glasnogovornik Igor Gavrić.

– Nakon problema u vezi s terminom primanja potpisa potvrđeno je da će se to dogoditi u ponedjeljak te da će predstavnike Stožera primiti predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko – rekao je Gavrić.

Predat će popis s oko 690.000 potpisa koliko su ih prikupili te očekuju da će nakon njihova prebrojavanja Sabor i raspisati referendum. 

Iz Stožera javljaju kako su bili spremni predati potpise još prekjučer, 11. ovoga mjeseca, međutim Hrvatski sabor im je kao jedini raspoloživi termin za predaju odredio 23. prosinca. Nezadovoljan tim terminom Stožer je uputio požurnicu i ishodio novi termin za 18. prosinca. Zbog prije preuzetih obveza, Stožer je odbacio mogućnost da toga datuma preda potpise i najavio dolazak pred Sabor za ponedjeljak 16. prosinca i predaju potpisa.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana