Aktualno

Stožer: U ponedjeljak predajemo potpise

Stožer: U ponedjeljak predajemo potpise

 
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara predat će Hrvatskom saboru potpise podrške za raspisivanje referenduma o uporabi manjinskog jezika i pisma u ponedjeljak u 10.30, potvrdio je za Hinu nakon sastanka Stožera u Vukovaru glasnogovornik Igor Gavrić.

– Nakon problema u vezi s terminom primanja potpisa potvrđeno je da će se to dogoditi u ponedjeljak te da će predstavnike Stožera primiti predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko – rekao je Gavrić.

Predat će popis s oko 690.000 potpisa koliko su ih prikupili te očekuju da će nakon njihova prebrojavanja Sabor i raspisati referendum. 

Iz Stožera javljaju kako su bili spremni predati potpise još prekjučer, 11. ovoga mjeseca, međutim Hrvatski sabor im je kao jedini raspoloživi termin za predaju odredio 23. prosinca. Nezadovoljan tim terminom Stožer je uputio požurnicu i ishodio novi termin za 18. prosinca. Zbog prije preuzetih obveza, Stožer je odbacio mogućnost da toga datuma preda potpise i najavio dolazak pred Sabor za ponedjeljak 16. prosinca i predaju potpisa.

Pročitajte još

OD PONOĆI Počinje izborna šutnja!

Dulist

[FOTO] SVEČANA DODJELA Ovo su laureati dubrovačkog sporta 2023.!

Dulist

POTPISAN UGOVOR Gradu 10 milijuna eura za rekonstrukciju i dogradnju OŠ Mokošica

Dulist