Grad

Stožer civilne zaštite: Građani ostanite doma, ne koristite automobile ni sa zimskom opremom

Stožer civilne zaštite: Građani ostanite doma, ne koristite automobile ni sa zimskom opremom

Tehnički gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić poručio je u srijedu nakon sastanka proširenog Stožera civilne zaštite kako je zajednički stav svih hitnih službi da Dubrovčani zbog obilnog snijega ne bi trebali izlaziti iz svojih kuća ako ne moraju te da izbjegavaju korištenje automobila čak i ako imaju zimsku opremu i lance.

– Treba voditi računa i o tome da bi tijekom noći moglo doći do leđenja cesta – rekao je Vlahušić.
Ante Vuletić ispred dubrovačke prometne policije rekao je kako je tijekom jutra bilo više prometnih nesreća koje su većinom mogle biti izbjegnute da je korištena zimska oprema, a zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Stjepko Krilanović istaknuo je kako vatrogasci zasada nisu imali većih intervencija, no kako se problemi očekuju ukoliko temperatura noćas padne ispod ništice.
Član uprave Vodovoda Pero Mišković istaknuo je kako je dosada prijavljeno preko 300 slučajeva smrzavanja vodomjera ili puknuća i zaleđivanja cijevi, a ponovio je kako bi svi trebali zaštiti vodovodne instalacije od hladnoće.
Direktor Javnog gradskog prijevoznika Libertas, Đuro Deranja rekao je kako su u javnom prometu jutros veliki poremećaji.
– Što se tiče grada Dubrovnika prometujemo samo s pet vozila, prema Mokošici, skraćenom linijom broj 6 prema Pošti Lapad te prema Općoj bolnici Dubrovnik. Ovisno o vremenskim prilikama otvarat ćemo veći broj linija, ali zasad to nije moguće – rekao je Deranja.
Zamjenik tehničkog gradonačelnika Željko Raguž rekao je kako su ralice od ranog jutra na cestama te kako su prioriteti glavne žile kucavice grada.
– Ulica Iva Vojnovića, Ulica branitelja Dubrovinka, Ante Starčevića, Vladimira Nazora, Put od Mihajla prema Općoj bolnici Dubrovnik, to su ulice koje se stalno čiste, ralice rade neprestano –  poručio je Raguž.
Na sastanku se građane zamolilo i da do normalizacije vremenskih uvjeta ne iznose smeće, a kako su poručili iz Elektrojuga izuzev jednog manjeg kvara opskrba električnom energijom zasada je normalna.
Inače, prema riječima ravnatelja dubrovačke bolnice Marija Bekića, tijekom dana je zbog raznih ozljeda vezanih za vremenske neprilike hospitalizirano 15 ljudi.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist