Natrag
22.4.2018 03:03

facebook

twitter

google

rss

dulist

Stoti rođendan najstarije dubrovačke Slovenke

4.7.2012 @ 20:23 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Svoj stoti rođendan naša sugrađanka gospođa Alojzija Hančević proslavila je u ugodnom društvu obitelji, prijatelja, te u organizaciji Slovenskog kulturnog društva „Lipa“ u suradnji s don Željkom Kovačevićem ovog utorka u crkvi Svetog Mihajla.

Uz Misu Zahvalnicu za svoj dug život, za okupljene je pripremljen i mali domjenak, a ovaj svečani događaj svojim nastupom ugodnim je učinila i sjajna klapa Mareta koja je sve počastila lijepom pjesmom. Pridružili su im se i članovi društva „Lipa“ s nekoliko slovenskih narodnih pjesama, a i sama gospođa Alojzija, inače rodom Slovenka, što ovoj priči daje još veću zanimljivost! Ova draga gospođa je najstarija Slovenka u Dubrovniku!

Naime, gospođa Alojzija, djevojačkog prezimena Klinar rođena je 01. srpnja 1912. u Viču pored Ljubljane. U Dubrovnik je došla 1931. godine kao pletilja trikotaže kod gospođe Osvaldini koja je tada držala u Gradu dva krojačka salona. S 26 godina udala se za gospodina Hančević, te je sve ove godine provela u svom novom gradu, kao Dubrovkinja.

Danas je stogodišnjakinja, na žalost udovica, ali ima veliku obitelj, dva sina i kćerku, šest unuka i čak šest praunuka. Ostaje nam tek čestitati joj stoti rođendan i poželjeti zdravlja i veselja u njenoj veseloj obitelji!

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana