Crna kronika

STOP ILEGALCIMA Četiri Albanca bezuspješno preko granice

Granica RH

U posljednja dva dana četiri su osobe u dva odvojena slučaja spriječene u pokušaju nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku.

U prvom se slučaju radi o državljaninu Albanije koji se policijskim službenicima legitimirao krivotvorenom talijanskom putnom ispravom, a državnu granicu između Bosne i Hercegovine i RH je prešao nezakonito, pješice, u blizini MCGP Mali Prolog, nakon čega se, prema prethodnom dogovoru, ukrcao u automobil u blizini mjesta Mali Prolog.

Vozilom je upravljao francuski državljanin, a suputnik u vozilu je bio također albanski državljanin koji su državnu granicu prešli zakonito preko MCGP Mali Prolog. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja albanski je državljanin, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te mu je određena dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH, dok su dvojica pomagača prekršajno procesuirani zbog pomaganja u nezakonitom prelasku državne granice.

U drugom se slučaju radi o trojici albanskih državljana koji su zatečeni na autobusnoj stanici u Pločicama u Konavlima, a koji u svojim putnim ispravama nisu imali ulazne numeratore RH. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su, nakon što im je prethodno odbijen ulazak u RH na MCGP Karasovići, državnu granicu između Crne Gore i RH prešli nezakonito, pješice preko brda Gumnište. Trojici albanskih državljana je određena dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te je Crnoj Gori najavljena njihova readmisija.

Pročitajte još

ZBOG KUKASTOG KRIŽA Policija obavlja razgovore, ništa od video snimke

Dulist

SUDAR MOTOCIKLISTA I BICIKLISTA Dvije osobe prevezene u OB Dubrovnik

Dulist

NESREĆA KRAJ DOLA U sudaru automobila i motocikla ozlijeđene dvije osobe

Dulist.hr