Natrag
17.2.2019 15:03

facebook

twitter

google

rss

dulist

Stop devastaciji “Zlatnog Šipana”

10.4.2012 @ 18:22 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Eko centar Zeleno sunce uputio je žurni eko-apel inspekcijskim službama Grada, Županije i Republike Hrvatske, zbog kako ističu, niza pritužbi koji stiže na njihovu adresu, zbog devastacije obale u Šipanskoj Luci.

-Žale nam se i pitaju su kako se ova devastacija obale, u Šipanskoj luci  odnosno pomorskog dobra i plodnog Šipanskog  polja  može dozvoliti? Po fotografijama koje smo dobili putem e -maila od naših sugrađana čini se da je to ogromna devastacija. Pored toga što se uništava obala u Šišanjskoj Luci,uništavaa se plodno šipansko polje iskopom  i šutom sa obližnjeg gradilišta!

Kako zbog Uskrsnih Blagdana nismo stigli obići ovaj ekocid poći ćemo  ovih dana Postirom  put našeg zlatnog Šipana kojeg  Eko-Omblići jako vole jer ima najviše očuvanu  Prirodu i kojeg su zbog kvalitetnog maslinovog ulja prozvali „zlatni“.

Dijelimo zabrinutost  mještana Šipana posebno Luke i pitamo se kako još nisu reagirale komunalne i inspekcijske službe  Grada, Županije te Ministarstva  zaštite okoliša i Ministarstva mora!? Požurite  inspektori,da sutra već ne bude kasno!- poručuju iz Eko centra Zeelno sunce. 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana