Zanimljivosti

Stolice iz “Slobode” za kino u Stonu

Stolice iz "Slobode" za kino u Stonu

Na inicijativu članova Udruge Kinookus, a uz potporu Kinematografa Dubrovnik, stare stolice iz dubrovačkog Kina Sloboda prenesene su u Knežev dvor u Stonu.

Ovo je prvi korak u zamisli Udruge Kinookus da u Stonu utemelji recikliranu multifunkcionalnu dvoranu.
 
Naime, u Kinu Sloboda u tijeku su radovi preuređivanja dvorane u sklopu nacionalnog programa digitalizacije kino dvorana koji, uz potporu MEDIA europskog fonda za audiovizualnu djelatnost, provodi Ministarstvo kulture RH.
 
Doniranje stolica za buduću kino dvoranu u Stonu nastavak je izvrsne suradnje Udruge Kinookus i Kinematografa Dubrovnik, započete 2010. godine prilikom organiziranja MAIA Radionica, europskog edukacijskog programa za kreativne filmske producente, također financiranog od strane MEDIA fonda.
 
Suradnja se nastavila i 2011. godine, kada je za vrijeme Kinookus FFF-a u Dubrovniku uspješno organiziran međunarodni masterclass ‘Od originalne ideje do remakea’.
 
Prijenos stolica u Ston organiziran je u suradnji s Općinom Ston i lokalnom Turističkom zajednicom.
 
– Želimo da iza pet rujanskih dana filmova, druženja, predavanja, radionica i zakuski u Stonu ostane i opipljiv trag uloženog truda i dobre energije koja se stvorila oko Kinookusa. Na otvorenju prvog Festivala, stanovnicima Stona i okolice zaželjeli smo da to označi povratak kina i bogatijeg kulturalnog života u Ston. Ovo je samo korak u ostvarenju tog cilja – izjavio je predsjednik Udruge Kinookus Marijan Kocković.
 
Velike zasluge za dobar početak još jedne akcije Udruge Kinookus zacijelo pripadaju direktorici Kinematografa Dubrovnik Đivi Galov, koja se već godinama bori za opstanak kino dvorana i filmske kulture u Dubrovniku.
 
Umjesto da završe na smeću, stare stolice iz Kina Sloboda bit će povod za rađanje nove multifunkcionalne dvorane u Stonu. Udruga Kinookus poziva sve zainteresirane građane Dubrovnika i Stona da doniraju stare predmete koji ih vezuju za nekadašnje kino u Stonu.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist