Natrag
25.3.2019 23:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

Što Vlahušić radi za volanom autobusa?

1.12.2011 @ 23:53 Barbara Đurasović Aktualno

Podijelite:

Ne znamo je li zbog kampanje, one predizborne, ili je kao mali bio uskraćen za autiće, i sve one 'muške' igračke, ali gradonačelnik je danas sjeo za volan od autobusa. I to onog zglobnog.

Parada se održala na Pilama, dok su mu predstavnici uvoznika MAN i Isuzu autobusa za RH upriličili prezentaciju i testiranje zglobnog autobusa koji može prevesti čak 160 putnika.

Ukoliko se testiranje na linijama 1A, 6 i 4 dobro pokaže Libertasu će se već do iduće turističke sezone odobriti nabavu prvog kontingenta ovakvih autobusa. Zglobni autobus može prevesti 75 posto više putnika od klasičnog uz svega 20 posto veću potrošnju goriva. U obnovu flote Grad Dubrovnik je u idućoj godini spreman uložiti više od 20 milijuna kuna.

Dakako, točan iznos će se znati nakon detaljne analize potreba i provedbe javnog natječaja kojim će se odabrati najpovoljniji ponuđači. Iz Grada Dubrovnika napominju kako im je cilj osuvremeniti flotu Libertasa i prilagoditi je primarno potrebama gradskog prijevoza kako bi se putnici vozili komfornije i sigurnije, a gradske prometnice bile manje opterećene. O kupnji novih gradskih autobusa, podsjetimo, većinski vlasnik – Grad razmišlja dok u Remizi i dalje bukti nezadovoljstvo.

Očito ovim gradonačelnik počinje novu kampanju i svoju za prvog čelno mjesto u Gradu, jer podsjetimo se, i neki su njegovi prethodnici kupovali autobuse ususret izborima. Naravno, tada ništa nije prošlo bez slogana… Treba samo pričekati kakvog će nam Vlahušić smisliti.

Komentari

O autoru: Barbara Đurasović


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana