Grad

Što vas čeka na trećim Danima kreativnih/kulturnih industrija?

Što vas čeka na trećim Danima kreativnih/kulturnih industrija?

Pred nama su još jedni Dani kreativnih/kulturnih industrija koji će se u Dubrovniku održati od 9. do 11. studenog.
I treću godinu za redom na ovoj će se manifestaciji predstaviti niz raznolikih sadržaja namijenjenih kako stručnim osobama tako i široj publici. Riječ je o izložbama, koncertima, tribinama, okruglim stolovima, predstavama,… Ovogodišnji DKKI imat će i edukativno – radni karakter te će u tom razdoblju biti organizirano nekoliko kreativno – edukativnih radionica.
Ciljevi ove manifestacije su poticanje, udruživanje, umrežavanje i povezivanje aktera i dionika kulturnog, umjetničkog, kreativnog, gospodarskog i javnog života Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije kroz kreativan i inovativan pristup te razvoj novih ideja i proizvoda.
“Dani kreativnih kulturnih industrija Dubrovnik 2016.” su jedinstvena manifestacija takvog karaktera na području Grada Dubrovnika. Zamišljeni su kao trodnevna manifestacija koja objedinjuje, predstavlja i povezuje sve raspoložive snage i potencijale dubrovačke kreativne, kulturne i umjetničke scene – od arhitekture, dizajna, filma, glazbe, informacijsko – komunikacijskih tehnologija, kazališta, plesa i filma, do likovnih umjetnosti, fotografije, nakladništva, modnog dizajna, robotike, modelarastva, kulturnog turizma i muzejske djelatnosti.
I ove godine će posljednje večeri, u petak 11. studenog 2016. biti tradicionalno održan popularni Art of your Mind powered by PechaKucha. Tijekom cijelog trajana Dana kreativnih / kulturnih industrija u Lazaretima od 16 do 20 sati bit će postavljen i otvoren sajam LAZART, privremeni prodajni i informativni paviljon unutar kojeg će se svojim radovima, proizvodima, dizajnerskim predmetima ali i tehnikama i umijećima predstaviti dubrovačka kreativna pokretačka scena.
Na Danima kreativnosti i inovativnosti u organizaciji udruge MRAK (Mreže za razvoj i kreativnost), održanim u svibnju 2015. godine u Zagrebu, Grad Dubrovnik i DURA su za manifestaciju “DKKI Dubrovnik 2014” osvojili prestižnu nagradu u kategoriji “Kreativni i inovativni razvojni program jedinica samouprave”.

dkki2016_program

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist