Zanimljivosti

Što vas čeka na petom izdanju Aeronauta?

Od petka do nedjelje održava se jubilarno peto izdanje manifestacije Aeronaut, čiji je cilj popularizacija zrakoplovnih sportova i zrakoplovne tehničke kulture među svim uzrastima – od najmlađih do starijih i iskusnijih građana. U sklopu petog Aeronauta održat će se zanimljiva predavanja i natjecanja.

U petak 22. studenog na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku od 17 sati će Vinko Šoljan održati predavanja ‘Zrakoplovno jedriličarstvo’ i ‘Pilot jedrilice’. Nakon njega od 18:30 će Stjepan Bedić održati predavanja ‘Komercijalno zrakoplovstvo – pilot zrakoplova’ i ‘Let u Stratosferu’.

U subotu 23. studenog od 14 do 16 sati u dvorani Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik će se održati tradicionalno natjecanje u izradi i bacanju papirnatih aviona. Najbolji natjecatelji će osvojiti vrijedne nagrade.

Zadnjeg dana Aeronauta 5 u nedjelju 24. studenog od 13 do 15 sati u dvorani Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik će započeti nova Liga modela. Liga modela će se nakon toga nastaviti i sljedeće dvije subote 30. studenog i 7. prosinca.

Aerounat 5 organizira Aeroklub Nimbus u suradnji sa Zajednicama tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika te uz potporu Sveučilišta u Dubrovniku i Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik.

Pročitajte još

SJEĆATE LI JE SE? Ovako je izgledala stara Skala koja je vozila za Lokrum

Dulist

SRODAN TROPSKOM CIKLONU Čeka li nas večeras prvi jadranski ‘medicane’?

Dulist

Muzeji i Orkestar s mališanima u kulturnom điru

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija