DuList IN

Što vas čeka na desetim Mirisima Božića u Konavlima?

Što vas čeka na desetim Mirisima Božića u Konavlima?

Udruga Agroturizam Konavle ovog je petka predstavila program ovogodišnjih, jubilarnih 10. Mirisa Božića u Konavlima.
Manifestacija traje od 23. do 30. prosinca i nudi brojna zanimljiva događanja. Svečano otvaranje je u subotu, 23. prosinca u Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima s početkom u 18:00 sati, predstavljanjem izložbe Brkovi i nastupom klape Subrenum.

Program se nastavlja već u utorak 26. prosinca s zanimljivim prezentacijama istraživanja mladih Konavljana i predstavljanjem konavoskih uljara i medara.

U samostanu u Pridvorju ćemo 27. prosinca imati večer posvećenu konavoskim ženama koje još uvijek, svakodnevno ili u svečanijim prilikama nose konavosku robu. To su istinske čuvarice naše tradicije i zaslužuju naše priznanje – rekla je Jelena Gale Pregelj, tajnica udruge.

Zabavni show kojim se obilježava 10. godina manifestacije pod nazivom “Deset nam je godina tek” održava se na Grudi 28. prosinca u 18:00 sati. To će biti svojevrsni presjek svega onoga što smo radili sve ove godine. Imamo zanimljive goste, glazbene nastupe i rođendansku tortu za sve, naravno – istaknuo je Vlaho Mujo.

I ove godine će centralno događanje biti Dani konavoske zelene menestre, baštine i vina, 29. i 30. prosinca.
U sedam agroturizama će se pripremati menestra, šest vinara i četiri baštinska objekta otvaraju svoja vrata, tako da će svi oni koji nas posjete moći organizirati cjelodnevni program i još se jednom upoznati s bogatom ponudom Konavala – na predstavljanju je naglasio Matija Novaković.

Sve završava završnim partijem s tamburašima, pod nazivom “Sve još miriše na nju”, na cavtatskoj rivi u subotu 30. prosinca s početkom u 21:30 sati.

Ovogodišnji Mirisi Božića se održavaju pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i u suorganizaciji Općine Konavle i Općinske turističke zajednice i potpuno se uklapaju u strateške odrednice ruralnog razvoja što je naglasio i općinski pročelnik Perica Pušić.

Iz udruge Agroturizam Konavle pozivaju sve da ovih božićnih blagdana dođu u Konavle i budu dio 10. Mirisa Božića.

Program Mirisi Bozica 2017

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist