Politika

Što uopće radi zamjenica župana Marija Vučković?

Što uopće radi zamjenica župana Marija Vučković?

Kandidatkinja za zamjenicu župana na svibanjskim izborima bit će Marija Vučković potvrdio je u ponedjeljak na konferenciji za medije predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Branko Bačić.

Drugog kandidata za zamjenika župana Bačić još uvijek nije želio otkriti, a pretpostavlja se da će biti iz redova koalicijskih partnera.

Izbor za zamjenika župana po Bačiću je sasvim logičan i jasan izbor. Naime, Bačić je kazao kako je Vučković svoj posao kao zamjenica župana Nikole Dobroslavića u protekle četiri godine obavljala sjajno.
 
Očito se Bačić previše bavio HDZ-ovim (a i svojim) problemima po Zagrebu, pa je dosadašnjoj, a i budućoj županovoj zamjenici pridodao uz njen rad i angažman epitet sjajan.
 
Što je to Marija Vučković napravila u četiri godine mandata u županiji, odnosno tko je uopće Marija Vučković? Zamjenica župana ima mnogo sreće. Naime, na svakim izborima mora biti i određen postotak žena pa tako Vučković ide i na sljedeće izbore bez imalo muke, truda i rada, a za ovakav način obavljanja posla dobiva i bruto plaću od gotovo 27 tisuća kuna.
 
U protekle četiri godine Marija Vučković ostala je samo u sjećanju po tužbi protiv SDP-ovog vijećnika Petra Jelčića. Ovaj je SDP-ovac optužio Vučkovićku da njen suprug vozi službeni županijski automobil.
 
A ostalo? Obilazila je Vučković škole, domove za starije i nemoćne, otvarala seminare i konferencije. No ne možemo se ne zapitati što je to Vučković obavljala sjajno kako tvrdi Bačić? Po čemu ćemo zapamtiti Mariju Vučković? Ono što je doista izvela sjajno, za što joj se može skinuti kapa, je da imamo zamjenicu župana, a da velika većina stanovnika ove županije pojma nemaju tko je ta. Jedan mandat je prošao u tren, sad je vrijeme da se isto tako, tiho, samozatajno, ne radeći baš ništa ukliže u nove četiri godine. Ili sve to ima veze sa tihom, mirnom i samozatajnom županijskom vlasti?

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist