Grad

Što učiniti u slučaju požara u školi?

Što učiniti u slučaju požara u školi?

Provedba Vježbe evakuacije i spašavanja učenika održat će se u zgradi, na parkiralištu i igralištu Osnovne škole Ivana Gundulića u srijedu, 26. veljače 2014. u 10 sati.

Vježba će se održati u okviru aktivnosti provođenja mjera zaštite i spašavanja, a u suradnji sa Stožerom zaštite i spašavanja Grada Dubrovnika i Područnim uredom za zaštitu i spašavanje Dubrovnik. Na ovaj način u praksi će se provjeriti sustav zaštite i spašavanja pa temeljem stečenih iskustava doraditi Planovi zaštite i spašavanja s ciljem daljnjeg unapređenja sustava.

Tema vježbe je evakuacija i spašavanje učenika i djelatnika iz zgrade osnovne škole Ivana Gundulića u slučaju požara, a cilj joj je provjera Plana evakuacije OŠ Ivana Gundulića te spremnosti, organiziranosti i osposobljenosti operativnih snaga zaštite i spašavanja koje djeluju na području grada Dubrovnika. Naznačena vježba provodi se i povodom obilježavanja 1. ožujka, Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

Uz osposobljenost djelatnika i polaznika osnovne škole za postupanje u slučaju izvanrednih situacija, tijekom vježbe promatrat će se i operativna primjena Plana evakuacije kao i brzina intervencije žurnih službi.

Prijedlog elaborata vježbe izradio je pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik Goran Violić dok su svi sudionici vježbe razradili i uskladili svoje operativne aktivnosti.

Na vježbi će sudjelovati Stožer zaštite i spašavanja grada Dubrovnika, OŠ Ivana Gundulića, PUZ Županijski centar 112 Dubrovnik, PU dubrovačko neretvanska – PP Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci, HGSS Stanica Dubrovnik, Zavod za hitnu medicinu DNŽ- HMP Dubrovnik i Gradsko društvo crvenog križa Dubrovnik.

Uz ovo, mala napomena: budući da će se vježba održati na otvorenom prostoru, u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika vježba će se prolongirati. Komentator – moderator vježbe je Marilyn Milić iz Stožera zaštite i spašavanja Grada Dubrovnika, a u komentiranje će se uključiti i predstavnici operativnih snaga.

 

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist