Natrag
22.2.2019 21:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

Što u 2014. očekuju načelnici Korda i Nardelli?

30.12.2013 @ 14:22 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

DuList je, osim godišnje inventure i protresanja najvažnijih događaja koji su obilježili dubrovačku 2013. godinu, donio i stavove i razmišljanja poznatih osoba političkog i javnog života Grada o minuloj 2013. te nadolazećoj 2014. godini. Evo razmišljanja načelnika Općine KOnavle Luke Korde i načelnika općine Župa dubrovačka Silvija Nardellija.

– Godina 2013. bila je dobra, ne daj Bože gore! Ali po svemu sudeći će biti gore. Zato se ne nadamo puno. Ono što je prošlo, prošlo je, bilo je dobro, a kakva će biti 2014. to sam Bog zna. Nije lako u ovoj ludoj kući biti pametan. U Konavlima imamo planova za 2014. Čudesa Božja! Svašta činimo! Očekuje nas projekt navodnjavanja Konavoskog polja, dovršetak Doma za stare i nemoćne. Planova ima dosta, uglavnom planiramo ono što možemo ostvariti, a ne planiramo ono što ne možemo ostvariti. Planova ima, oni su ambiciozni i ostvarivi i s takvima ulazimo u 2014. godinu – rekao je za duList načelnik Općine Konavle Luka Korda.
 
– Zadovoljni smo 2013. godinom, posebno s ostvarenim prihodima bez obzira na krizu. Zadovoljni smo i s projektima koji su realizirani ili su u tijeku na području Općine Župa dubrovačka. Praktično su se počele ostvarivati investicije, a riječ je o ulaganjima u hotelu Astareja, u bungalov i bazen, a prema najavama slijedi i izgradnja  hotela Orlando i Mlini. Iza Sveta tri kralja očekuje se rušenje hotela Mlini i njegova izgradnja. Sva dokumentacija za Orlanda je riješena i ne bi trebalo biti zapreka za njegovu izgradnju, kao ni za izgradnju turističkog naselja u sklopu hotela Orlando čija cijena iznosi oko 50 milijuna eura. Iduće 2014. godine očekujemo izgradnju i odmarališta u sklopu Subrenuma. Također očekujemo da ćemo u slijedećoj godini riješiti pitanje turističkog naselja Kupari, a prema najavama iz Ministarstva trebala bi do početka sezonne privatizirati hotel Plat – izjavio je načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana