Natrag
16.2.2019 07:01

facebook

twitter

google

rss

dulist

Što se zbiva u ulici Uz Posat?

9.5.2013 @ 13:57 Ana Prohaska Zanimljivosti

Podijelite:

Grade li se to pokretne skale na Posatu? – zapitali su se naši sugrađani koji su jutros prolazeći tim dijelom Pila uočili radnike kako kopaju.

Naime, među stanovnicima ulice Uz Posat krenula je priča kako je ulicu posjetio i geodet, koji je premjeravao širinu šetnice, navodno zbog mogućnosti postavljanja klupica.

– Nemam ništa protiv, neka se mjeri i premjerava, ali ako postave te klupice ispred naših vrata mogao bi biti problem. Imamo svoju privatnost, brinemo za tu ulicu, peremo je našom vodom i čistimo od smeća prolaznika. Prošle godine imali smo slučaj provale, kad je preskočeno preko ograde. Ma neka se uredi, ali ne za raskalašeno pijančevanje, ionako nam već sad zapišavaju svako malo – kazala nam je stanovnica ulice Uz Posat Gordana Barle, u blizini čije kuće se kopa zemlja.

Naša sugovornica ističe kako je priča o pokretnim skalama zasad samo 'rekla-kazala', ali i upozorava na bitnu činjenicu.
– Ne smije se dozvoliti da se uništavaju skalini pod zaštitom UNESCO-a.

Iz Grada Dubrovnika su nam, pak, odgovorili kako stanovnici Posata i drugi zabrinuti građani nemaju razloga za brigu jer je riječ o redovitom hortikulturnom uređenju okoliša i sadnji.
– Nema govora o pokretnim skalama. Pa samo da bi se one počele graditi potrebno je godina i pol dana procedure – ističu iz Grada.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana