Zanimljivosti

Što se zbiva u ulici Uz Posat?

Što se zbiva u ulici Uz Posat?

Grade li se to pokretne skale na Posatu? – zapitali su se naši sugrađani koji su jutros prolazeći tim dijelom Pila uočili radnike kako kopaju.

Naime, među stanovnicima ulice Uz Posat krenula je priča kako je ulicu posjetio i geodet, koji je premjeravao širinu šetnice, navodno zbog mogućnosti postavljanja klupica.

– Nemam ništa protiv, neka se mjeri i premjerava, ali ako postave te klupice ispred naših vrata mogao bi biti problem. Imamo svoju privatnost, brinemo za tu ulicu, peremo je našom vodom i čistimo od smeća prolaznika. Prošle godine imali smo slučaj provale, kad je preskočeno preko ograde. Ma neka se uredi, ali ne za raskalašeno pijančevanje, ionako nam već sad zapišavaju svako malo – kazala nam je stanovnica ulice Uz Posat Gordana Barle, u blizini čije kuće se kopa zemlja.

Naša sugovornica ističe kako je priča o pokretnim skalama zasad samo 'rekla-kazala', ali i upozorava na bitnu činjenicu.
– Ne smije se dozvoliti da se uništavaju skalini pod zaštitom UNESCO-a.

Iz Grada Dubrovnika su nam, pak, odgovorili kako stanovnici Posata i drugi zabrinuti građani nemaju razloga za brigu jer je riječ o redovitom hortikulturnom uređenju okoliša i sadnji.
– Nema govora o pokretnim skalama. Pa samo da bi se one počele graditi potrebno je godina i pol dana procedure – ističu iz Grada.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist