DuList IN

Što se sve može od plastičnih žlićica

Što se sve može od plastičnih žlićica

Novi član glumačkog ansambla Kazališta Marina Držića 31-godišnji Splićanin Marin Tudor, večeras je predstavio svoj zanimljivi hobi. 

Riječ je o skulpturama koje izrađuje od plastičnih žličica za kavu, a koje sada krase predvorje dubrovačkog kazališta.
Time se počeo baviti još 1999. u jednom kafiću na splitskoj rivi, kada je njegova prijateljica od plastičnih žličica napravila puža. Palo mu je napamet napraviti nešto konkretnije, te je njegov  prvi rad sa žličicam bila klupica i na njoj čovjek bez ruku. Koristi jednu vrstu žličica, koje topi sa upaljačem, te ih transformira u različite oblike i motive.

Isprva su bile bijele boje, a kasnije ih je počeo bojati sa flomasterima, lakovima za nokte, sprejevima. S vremena na vrijeme bi nastala pokoja skulptura, a u posljednjih 5, 6 godina to se pretvorilo u pravi hobi koji je napunio zidove i police njegove sobe. Police su postajale sve punije, pa je njegova prva izložba otvorena u jednom kafiću u Splitu 2009. godine, a kasnije i u Gradskoj knjižnici Marka Marulića. Ovo je njegova treća izložba po redu, a inače prva u Dubrovniku, a u studenom svoje će radove izložiti u Melburnu u sklopu Hrvatsko – australskog projekta kojim se predstavljaju mladi hrvatski umjetnici .

Marin Tudor rođen je 1980. godine, osnovnu i srednju grafičku školu završio je u Splitu, a glumu u Mostaru. Nakon što je gostovao u predstavi “Ministar pokvarenjak”, 14. listopada u predstavi “Carevo novo ruho” predstavit će se dubrovačkoj kazališnoj publici kao stalni član glumačkog ansambla Kazališta Marina Držića.
 
 

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist