Aktualno

“Što rade gradonačelnik i vijećnici?!”

"Što rade gradonačelnik i vijećnici?!"

Smjene u dubrovačkoj Carinarnici prokomentirao je za duList Igor Žuvela, predsjednik udruge Dubrovnik Regija.

– Vraća li se neki sumrak sustava? Je li moguće da se služimo staljinističkim metodama? Gdje ovo vodi? Što rade gradonačelnik i naši vijećnici kad dozvoljavaju da institucije Grada kao što su Carinarnica i Trgovački sud odlaze te da pošteni i krasni ljudi, koji vole ovaj grad, i koji su se za njega borili i živjeli tu ne mogu pronaći svoju egzistenciju – pita se ogorčeno Žuvela, dodavši kako je gradonačelnik „Andro Vlahušić imao jedva tri sekunde vremena za razgovarati kada su ga htjeli upoznati s ovom tematikom, jer je rekao da sve zna“.

– Znači, cijelo vrijeme svi znaju sve. Znaju da se ovaj grad uništava. Nas su nažalost pobacili, odbili su nas te će se sve ono što treba nalaziti u dijelu hrvatske države. Neka nam onda jasno kažu što misle s ovim Dubrovnikom. Dokle će ovo doći? Građani probudite se, a političari otiđite doma jer nemamo nikakve koristi od vas. Nestaju krasni ljudi, nestaju institucije, egzistencija će i život u gradu biti loto – naglasio je Žuvela.

Na pitanje misli li da bi inicijativa nezavisne vijećnice Marije Delije o hitnom ukidanju Vladine odluke mogla nešto primijeniti Žuvela odgovara:  

– Nažalost ne može, to je zakašnjela reakcija. Svaka čast Deliji, ali je nonsens da se to nije uvrstilo u sjednicu jer nije dovoljno pripremljeno. Niti su se donijele odluke jer se bave pojedinačnim interesima, a ne s onim zašto bi trebali predstavljati grad. To je strašno! Ako se gradonačelnik i vijećnici Grada Dubrovnika ne bore za ljude i institucije Grada, neće to učiniti ni ovi odozgor koji ih ni ne znaju – komentira Žuvela, naglasivši kako je Dogana osnovana 1277. godine.

– Tome danas jednostavno kažemo adio, doviđenja, jer je tako svemoćni Bog Linić ili netko drugi rekao – govori Žuvela, dodavši kako je Carinarnica Dubrovnik najuspješnija carinarnica po suzbijanju kriminala.
– Je li ovo nagrada ljudima koji su pošteno radili svoj posao? – upitao je Igor Žuvela.
 

Pročitajte još

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist