Zanimljivosti

„Što prijeti našoj Planeti?”

Eko omblići pozivaju svu djecu i mlade na 11. likovno – literarni natječaj na temu „Što prijeti našoj Planeti?“ uz obilježavanje Dana Planeta Zemlje 22. travnja.

Dan Planeta Zemlje obilježava se od  22. travnja 1970. na poticaj američkog senatora Gaylorda Nelsona po uzoru na tada popularnu masovnu demonstraciju  za okoliš u kojoj je sudjelovalo  više od 20 milijuna ljudi, a prozvana je nacionalnim skupom o okolišu. U Hrvatskoj se organizirano obilježava od 1990. godine.
Obilježavanjem Dana Planeta Zemlje želi se skrenuti pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.
 
Svoje likovne ili literarne uratke na temu „Što prijeti Planeti Zemlji?“ možete slati ili ubaciti u poštanski sandučić do zaključno 21. travnja 2013. Adresa Zelenog foruma i Eko omblića je Eko centar „Zeleno Sunce“, 20v236 Mokošica, Od izvora 74 . Sedam najboljih likovnih i literarnih radova bit će izabrani od stručnog žirija točno  na Dan Planeta Zemlje 22. travnja 2013. u 11 sati u Eko parku „Ombla“ u Mokošici .

Pročitajte još

CRTICE FRA STIPE NOSIĆA Simbol spirale u klaustru samostana Male braće

Dulist

Hrvatska je za Nijemce prva inozemna autodestinacija

Dulist

[VIDEO] Vatromet je osvijetlio nebo nad Gradom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija