Grad

Što o planu upravljanja javnim površinama Srđevaca misle dubrovački ugostitelji?

Što o planu upravljanja javnim površinama Srđevaca misle dubrovački ugostitelji?

Dubrovački ugostitelji okupljeni u Cehu ugostitelja DNŽ i Strukovnu grupu ugostitelja Županijske komore Dubrovnik osvrnuli su se na prijedlog Plana upravljanja javnim površinama KLGB Srđ je Grad.
-Mi ugostitelji, pozdravljamo inicijativu za donošenje prijedloga Plana upravljanja javnim površinama KLGB Srđ je Grad, a to je komunikacija sa svim zainteresiranim stranama među kojima su jedan od važnih dionika i ugostitelji.
Također smatramo da je to pravi put kako bi se donio kvalitetan i održiv plan upravljanja javnim površinama na dobrobit cjelokupne zajednice. Pohvalit ćemo i činjenicu da su komentari i prijedlozi ugostitelja uključeni u prijedlog Plana, što nije bio slučaj kada su se nenajavljeno dizale cijene zakupnine za korištenje javnih površina.

Pokazuje se to i sada u kontekstu najavljenog povećanja PDV-a za našu djelatnost, što će utjecati na pad konkurentnosti u odnosu na susjedne turističke mediteranske zemlje i smanjenje ulaganja u čemu su dubrovački ugostitelji prednjačili kako bi nudili kvalitetu. Isto tako pozdravljamo prijedlog reinvestiranja dobiti od zakupnina u sve javne površine Grada.

Podržavamo prijedlog dužeg vremenskog trajanja ugovora o najmu između poduzetnika i Grada koji generira sigurnost te veći prostor za investicije.

U pronalaženju najboljeg rješenja sigurno ćemo se i dalje uključivati s komentarima i primjedbama, a poglavito vezano za prijedloge postotka smanjenja korištenja javnih površina. Naime, mišljenja smo da treba zamrznuti na određeno vremensko razdoblje postojeće stanje.

O svim bitnim stavkama koje definiraju poslovanje u ugostiteljskoj djelatnosti koja je veoma bitan segment ukupne turističke ponude i zapošljavanja, smatramo da je konstruktivan dijalog nužan.

Uskoro imamo sastanak svih ugostitelja registriranih bilo kroz trgovačka društva bilo kroz obrte, prvenstveno na temu PDV-a, na kojem ćemo raspravljati i o ovom prijedlogu Plana upravljanja.

Razumjeli smo da je ovo tek prva radna verzija Plana, te se nadamo da će daljnja rasprava donijeti najbolje moguće rješenje za sve zainteresirane strane – napisali su ugostitelji u priopćenju kojeg potpisuju Tonći Bitanga, predsjednik ceha ugostitelja Dubrovačko-neretvanske županije i Ante Vlašić, Predsjednik Strukovne grupe ugostitelja ŽK Dubrovnik.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist