Kultura

Što nam donosi novi broj Časopisa Dubrovnik?

Što nam donosi novi broj Časopisa Dubrovnik?

Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku objavio je novi broj svoga časopisa za književnost i znanost Dubrovnik 1/2018.

U dosluhu s afirmiranim izdavačkim konceptom, novi broj Dubrovnika donosi obilje prinosa novih i starih suradnika u rubrikama Baština, Ogledi, Proza, Poezija, Drama, Spomenar i Osvrti uz kronologiju rada dubrovačkog ogranka Matice tijekom 2017. godine.

Uvodne tematske stranice posvećene su obilježavanju 700. godišnjice Ljekarne Male braće u Dubrovniku, a od ostalog časopisnog štiva izdvojiti treba prijevode pjesama Miha Monaldija s popratnom bilješkom prevoditelja Tonka Maroevića, tekst Franka Oreba o odjeku Levantinske bitke (1866.) u pjesmi i glazbi te prinos Sanje Vrbice i Nikoline Vukanović Urljević o oglašavanju i prodaji namještaja u Dubrovniku na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće.

Uz prijevod Maria Kopića ogleda Emanuela Levinasa, objavljena je proza Lea Lipskog i Isabelle Feimer, drama Olje Lozice a Jelena Lužina, uz do sada nepoznate fotografije, podsjeća na djelo i dubrovački životni i kazališni vremenopis teatrologa Marka Foteza. Dio je to sadržaja novog broja časopisa Dubrovnik koji se izborom tema i prinosima brojnih suradnika preporučuje kao zanimljivo i vrijedno časopisno štivo.

ubrovački ogranak Matice hrvatske predstavit će časopis Dubrovnik 1/2018. 25. travnja 2018. u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. U predstavljanju će sudjelovati: Jasenka Maslek, Davor Mojaš i fra Josip Sopta.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist