Aktualno

Što je Vlahušić obećao udrugama?

Što je Vlahušić obećao udrugama?

Nastavno na sastanak s udrugama civilnog društva, koji je održan prošlog tjedna, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić obišao je danas gradilište u Lazaretima te se sastao s izvođačima, projektantom te predstavnicima udruga koje djeluju u Lazaretima.

Osim Studentskog teatra Lero, Art radionice Lazareti i Deše, na sastanku su sudjelovali i pročelnica za UO kulturu Ana Hilje Čagalj, pročelnica UO za upravljanje nekretninama Marita Daničić te predstavnici udruga Srđana Cvijetić, Davor Mojaš, Viktor Vučetić i drugi.

Dogovoreno je da će ubuduće, tijekom trajanja radova, ali i nakon toga, ARL, Lero i Deša zajednički koristiti osmu, devetu i desetu lađu.
Prema prijedlogu udruga s kojim se gradonačelnik složio, u osmoj i devetoj lađi ostat će Art Radionica Lazareti, dok će u prostoru Galerije Otok djelovati Deša.

Desetu lađu zajednički će koristiti Galerija Otok i Studentski teatar Lero, a dio kapaciteta dat će se na raspolaganje i za radionice Deše.
Kako je dogovoreno, udruge će u najskorijem roku predložiti projektantu sve potrebne radove te će se sastaviti troškovnik i krenuti samo u radove nužne sanacije i adaptacije prostora kako bi se prije zime iselila i građevinski potpuno rekonstruirala sedma lađa u koju trenutno koristi Deša.

Prema projektu, prve četiri lađe bit će multifunkcionalan prostor za izložbena, galerijska, kongresna, zabavna i druga događanja i svečanosti dok će se u prostoru iznad prve lađe koji je dosad korišten kao parkiralište omogućiti tradicionalna trgovina i ugostiteljstvo.

Peta lađa postat će dom Dubrovačkom simfonijskom orkestru koji će u njoj imati dvoranu za koncerte i probe te uredske prostore, dok će u šestoj i sedmoj Linđo dobiti moderne prostore za probe,  nastupe i izložbe.
Svi prostori bit će opremljeni modernim elektroinstalacijama, prezentacijskom opremom, teleskopskim tribinama, staklenim pregradama te će biti spojeni na potpuno novu sanitarnu infrastrukturu.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo tijekom radove koje izvodi tvrtka Monte Mont te najavio završetak radova do sljedećeg ljeta.
 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist