Aktualno

Što je predsjednicu oduševilo u Domu Marina Držića?

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Dom Marina Držića u pratnji, među ostalim, župana Nikole Dobroslavića, dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića, saborske zastupnice Sanje Putice. Kroz aktualni postav proveo ju je ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić, dok joj je povjesničarka književnosti Katja Bakija predstavila Držićev lik i djelo.

-Čast nam je i zadovoljstvo da je predsjednica Republike Hrvatske odabrala za posjet gabaritno najmanju ustanovu u kulturi Grada Dubrovnika, ali, po aktivnostima veliku. Predsjednici smo pokazali naše aktivnosti brendiranja Držića čime se ova ustanova bavi počevši od obljetničke 2017. godine kada smo obilježili 450. godina od smrti našeg najvećeg komediografa, zatim prijevoda Dunda Maroja na engleski i Skupa na francuski jezik. Predsjednica je bila iznimno zadovoljna onim što je vidjela, a pogotovo našim aktivnostima oko brendiranja Marina Držića – rekao je ravnatelj Doma Nikša Matić.

Dom Marina Držića prepoznat je kao ključno mjesto za ‘brendiranje’ ovog velikana hrvatske književnosti, ali i kao nacionalni referentni centar za pružanje svih informacija o životu i radu Marina Držića, a posjet predsjednice dogovoren je u suradnji njenog Ureda, Grada Dubrovnika i ustanove u kulturi Dom Marina Držića i nastavak je ranije uspostavljene suradnje na temu brendinga i dostupnih modela za razvoj identiteta i brenda Republike Hrvatske.

 

Pročitajte još

Uvodi se direktna linija iz Ljubljane prema Dubrovniku

Dulist

RAZGOVOR S PROFESORICOM HRVATSKOG JEZIKA VESNOM MUHOBERAC ‘Djeca način izražavanja preuzimaju od političara’

Iva Dedo

ZAR JE TO MOGUĆE? Dubrovnik postao jedna od najjeftinijih destinacija s pet zvjezdica

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija