Aktualno

Što je gradonačelnik dogovorio?

Što je gradonačelnik dogovorio?

Dubrovački gradski oci danas su bili na nekoliko sastanaka u Zagrebu, a razgovaralo se o nekoliko aktualnih projekata za hrvatki jug, donosi se na internetskim stranicama Grada Dubrovnika.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, saborska zastupnica i zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić, predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti, i zamjenik gradonačelnika Niko Šalja boravili su danas u Zagrebu gdje su održali sastanke s ministrima Vlade Republike Hrvatske.

U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture na sastanku s ministrom Sinišom Hajdaš Dončićem glavne teme bile su razvoj koridora kroz Neum i cestovne infrastrukture na širem dubrovačkom području, nastavak izgradnje terminala i ostale suprastrukture dubrovačke luke, pitanje upravljanja pomorskim prometom i pomorskim dobrom kao i pravna regulacija prometovanja dubrovačkom žičarom. 

Održan je i sastanak s ministricom zaštite okoliša Mirelom Holy koju su dubrovački gradski dužnosnici upoznali s problematikom zbrinjavanja otpada te zatražili potporu ministarstva u razvoju novog modela gospodarenja otpada. Ministrica je najavila skori posjet Dubrovniku te izrazila spremnost podrobnije upoznati i aktivno poduprijeti nastojanja gradske uprave na primjeni najnovijih tehnologija u zbrinjavanju otpada. Razgovaralo se i o velikim gospodarskim projektima na dubrovačkom području u čiju je realizaciju uključeno Ministarstvo zaštite okoliša – Hidroelektrani Ombla i "golfu" na Srđu. 

Glavna tema sastanka s ministrom gospodarstva i prvim potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem bilo je skoro pokretanje projekata rekonstrukcije školskih i sportskih objekata po modelu javno-privatnog partnerstva te investicije na širem dubrovačkom području u čiju je realizaciju uključeno Ministarstvo gospodarstva.

Pročitajte još

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

U PROGRAMU DOMOVINSKOG POKRETA Revizija Dubrovačkih ljetnih igara

Ivana Mijić Vulinović