Kome zidinePolitika

Što je Grad obnovio novcem DPDS-a?

Što je Grad obnovio novcem DPDS-a?

U koje je projekte i spomenike gradska uprava uložila novac koji se po ugovoru iz prosinca 2009. godine dijeli s Društvom prijatelja dubrovačke starine – zanimalo je vijećnicu Dubravku Šuicu.

No, u svom dugom odgovoru gradonačelnik joj nije odgovorio, već je pilu ponovno okrenuo naopako i obrušio se na DPDS kao na privatnu udrugu, koja „10 milijuna kuna za PDV uplaćuje državi, i koja samostalno odlučuje hoće li novce ujutro uplatiti na žiro račun…“

Kao gotovu stvar gradonačelnik je iznio da će ulaznica na zidine od 1. siječnja 2013. godine biti 12 eura ili 93 kune, no bez odluke tijela DPDS-a takvo nešto nije moguće.  

– Gradske zidine 2006. posjetilo je 730 tisuća ljudi, a prihod je bio 14 milijuna kuna. 2009. prihod je bio 30 milijuna kuna, a lani s istim brojem posjetitelja 50 milijuna kuna. Ukoliko dogodine zidine posjeti 700 tisuća ljudi prihod će biti 67 milijuna kuna. Zbog čega je ovaj Grad jedinstven primjer u svijetu da se gradskoj upravi zabranjuje puniti proračun od posjetitelja.

Zašto inzistirati da plaćaju samo 15 do 20 milijuna, kad su voljni platiti 70. Koji bi to trebao biti snažan razlog za vas kao bivšu gradonačelnicu da činite sve da od imovine grada ne uzmemo novce nego ostavimo privatnoj udruzi, koja gradi štošta što nije u vlasništvu grada, koja samostalno odlučuje koliko će ujutro uplatiti na žiro račun i zna da je nitko neće kontrolirati, ni Porezna uprava, ni Ministarstvo financija, nego vjerujemo da će se to dogoditi – govorio je Šuici Vlahušić, pitavši je gdje je 27 milijuna kuna „koje je telefonom pred izbore dogovorila za rasvjetu koja se nije uplaila do danas“.

– Sramotan je način na koji ste mi odgovorili na bilo koje pitanje. Optužio vas je USKOK, ne ja. Nije sve politika, nije sve profit i novac – replicirala mu je Šuica.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist