Aktualno

Što (ili tko) ‘koči’ odluku o prodaji Maestrala?

Tvrtka PND Strategija d.o.o. Danka Ćorića novi je vlasnik Hotela Maestral – informacija je koja je prošlog tjedna preplavila medije, a zbog koje su Dubrovčani zaključili kako je saga o prodaji Maestrala konačno završena.

No, ipak samo nakratko. Naime, Hoteli Maestral 8. studenog izdali su priopćenje kako je ‘Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju na sjednici održanoj 6. studenog donijelo Odluku o prihvatu obvezujuće ponude ponuditelja PND Strategija za kupnju 355.520 dionica društva Hoteli Maestral d.d., Dubrovnik’. Uz to, ministar državne imovine Goran Marić za nacionalne medije izjavio je prošlog tjedna kako su Hoteli Maestral prodani.

Samo nekoliko sati kasnije iz Maestrala objavili su priopćenje kako informacija koja je objavljena ‘nije zaprimljena u propisanom obliku’.

— Nakon zaprimanja pisane važeće informacije od CERP-a ista će bit javno objavljena – stalo je u priopćenju.

To u prijevodu znači kako se Upravno vijeće CERP-a, koje broji 11 članova na čelu s ministrom državne imovine Goranom Marićem izjasnilo za prodaju Hotela Maestral, ali predsjednik Upravnog vijeća, sam ministar Marić nije još uvijek donio pismenu odluku. Zbog čega je službena odluka o prodaji na čekanju, pitanje je koje se postavlja u javnosti. Mi smo ga službeno postavili CERP-u, da bi nas oni uputili na Ministarstvo državne imovine. Nakon kraćeg čekanja, iz Ministarsva nam odgovaraju kako se ipak moramo obratiti CERP-u. U svakom slučaju odgovor nam je uskraćen ili ga i oni sami još uvijek ne znaju.

Podsjetimo, tvrtka PND Strategija osnovana je 3. listopada 2018. godine isključivo u svrhu kupnje Maestrala, a Ćorić je javnosti poznat kao jedan od osnivača Super Sporta. Ponuda PND Strategije za 68,94 posto temeljnog kapitala Društva iznosila je 153.500.000,00 kuna.

mp

Pročitajte još

ĐURO LUBURA UPOZORAVA Jeftiniji SMS-ovi i pozivi prema EU ne vrijede za ove korisnike

Dulist

IMAJU ČAK I SVOJ HOSTEL Korejski gosti obožavaju, ali i odustaju od Dubrovnika!

Iva Dedo

VETERANSKI TURNIR ‘Evo nas opet’ prvaci Hladnice

Barbara Đurasović