Natrag
21.2.2019 21:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

Što donosi novi zakon o poticanju investicija?

5.12.2013 @ 13:07 Nikša Miletić Aktualno
5;5

Podijelite:

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom gospodarstva Republike Hrvatske prezentirala je Zakon o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja gdje je okupila članove dubrovačke podružnice HGK.

Uz proizvodno-prerađivačke aktivnosti, razvojno-inovacijske te aktivnosti poslovne podrške, Zakon se odnosi i na aktivnosti visoke dodane vrijednost i turističke aktivnosti. Uvedene su poticajne mjere za mikropoduzetnike te radno-intenzivne investicijske projekte te je došlo i do povećanja poticaja za opravdane troškove otvaranja novih radnih mjesta, usavršavanje radnika i dr. 
,
Tomislav Pokaz iz Ministarstva gospodarstva predstavio je novi zakon i kazao:

-Ministarstvo gospodarstva i ja osobno stojim vam na raspolaganju kao i HGK  jer samo na ovaj način izravnom komunikacijom možemo doprinijeti razvoju posrnulog gospodarstva. Doneseni zakon ide na ruku poduzetnicima i gospodarstvenicima – rekao je Pokaz.

Predstavljena je i investicijska baza koju je izradila HGK. Svjetlana Momčilović pomoćnica direktora Centra za investicije HGK kazala je kako ovakav način vidljivosti projekata koji su dostupni potencijalnim ulagačima izvrsna prilika i za jednu i za drugu stranu.
-Centar za investicije objedinio je sve usluge koje nudi komora, a to su potpora ulagačima, identifikacija ulagačkih mogućnosti i promocija investicija – objasnila je Momčilović.

Trenutno u bazi postoji više od 120 projekata čija je vrijednost veća od šest milijardi eura, od toga samo su dva dostupna projekta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. No to ne umanjuje vrijednost naše županije ta dva projekta svrstavaju je na treće mjesto od svih županije po financijskoj vrijednosti koja iznosi 940 milijuna eura.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana