Aktualno

Što donosi novi zakon o poticanju investicija?

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom gospodarstva Republike Hrvatske prezentirala je Zakon o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja gdje je okupila članove dubrovačke podružnice HGK.

Uz proizvodno-prerađivačke aktivnosti, razvojno-inovacijske te aktivnosti poslovne podrške, Zakon se odnosi i na aktivnosti visoke dodane vrijednost i turističke aktivnosti. Uvedene su poticajne mjere za mikropoduzetnike te radno-intenzivne investicijske projekte te je došlo i do povećanja poticaja za opravdane troškove otvaranja novih radnih mjesta, usavršavanje radnika i dr. 
,
Tomislav Pokaz iz Ministarstva gospodarstva predstavio je novi zakon i kazao:

-Ministarstvo gospodarstva i ja osobno stojim vam na raspolaganju kao i HGK  jer samo na ovaj način izravnom komunikacijom možemo doprinijeti razvoju posrnulog gospodarstva. Doneseni zakon ide na ruku poduzetnicima i gospodarstvenicima – rekao je Pokaz.

Predstavljena je i investicijska baza koju je izradila HGK. Svjetlana Momčilović pomoćnica direktora Centra za investicije HGK kazala je kako ovakav način vidljivosti projekata koji su dostupni potencijalnim ulagačima izvrsna prilika i za jednu i za drugu stranu.
-Centar za investicije objedinio je sve usluge koje nudi komora, a to su potpora ulagačima, identifikacija ulagačkih mogućnosti i promocija investicija – objasnila je Momčilović.

Trenutno u bazi postoji više od 120 projekata čija je vrijednost veća od šest milijardi eura, od toga samo su dva dostupna projekta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. No to ne umanjuje vrijednost naše županije ta dva projekta svrstavaju je na treće mjesto od svih županije po financijskoj vrijednosti koja iznosi 940 milijuna eura.

Pročitajte još

DJELATNICA POZITIVNA NA KORONAVIRUS Ljetna kina Jadran i Slavica zatvorena do srijede

Dulist

POLAKO PRISTIŽU STANARI Užurbano jutro na ulazu u Studentski dom

Zvonimir Pandža

FRANKOVIĆ NA SETU Ekipa filma ‘The Islander’ oduševljena Dubrovnikom

Zvonimir Pandža

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija