DuList IN

Što ćemo slušati ovo ljeto i ispred Velike Onofrijeve fontane i na Orsuli?

Što ćemo slušati ovo ljeto i ispred Velike Onofrijeve fontane i na Orsuli?

Inside Out naziv je jedinstvene glazbene večeri koja će se u sklopu 69. Dubrovačkih ljetnih igara održati 4. kolovoza, s prvim dijelom unutar gradskih zidina, kraj Velike Onofrijeve fontane, te drugim dijelom izvan njih, u parku Orsula.

I.N.K. Experiment Duo, kojeg čine udaraljkaši Ivana Kuljerić Bilić i Nikola Krbanyevitch, spona je multimedijskog projekta pod naslovom Arabesques pour des ombres imMobiles i koncerta mladog kvarteta Chui koji već uživa kultuni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Ulaz je slobodan.

Večer započinje u 21.30 sati kraj Velike Onofrijeve fontane interaktivnom izvedbom I.N.K. Experiment Dua, dinamičnog i kreativnog udaraljkaškog dueta kojeg čine vrsni udaraljkaši Ivana Kuljerić Bilić i Nikola Krbanyevitch, i robotskog udaraljkaškog ansambla Chimères Orchestra koji je izum francuskih autora okupljenih u kolektivu Reso-nance Numérique pod vodstvom Jeromea Abela, uz oblikovanje zvuka i softversku manipulaciju inženjera elektroakustike i umjetnika Miodraga Gladovića. Ovi roboti, prvi su put korišteni kao dio eksponata u sklopu obilježavanja Europskih dana baštine u Longueil-Annelu u Francuskoj 2011. godine.

Program se nastavlja u parku Orsula gdje će u 23.00 sata nastupiti Chui, mladi kvartet koji, spojem suvremene klupske plesne glazbe i jazza, elektronike te svojim beskompromisnim rock’n’roll pristupom, već uživa kultni status. Kritičari su ih prozvali liderima renesanse hrvatske jazz scene, a album Chui ovu glazbu koji su snimili s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije donio im je ove godine dva Porina, za najbolji jazz album i za najbolju jazz izvedbu. Chui nastupa u sastavu: Toni Starešinić – klavijature i elektronika, Vojkan Jocić – sax & elektronika, Ivan Levačić – bubnjevi i Konrad Lovrenčić- bass. Na Orsuli, uz Chuievce će nastupiti i udaraljkaši Ivana Kuljerić Bilić te Nikola Krbanyevitch.

Program se održava uz potporu Rezervata Lokrum. Ulaz je slobodan, uz organizirani prijevoz autobusom do parka Orsula.

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist