Aktualno

Što će vam autocesta, snalazite se trajektom!

Što će vam autocesta, snalazite se trajektom!

Umjesto do Dubrovnika Vlada je odlučila već do kraja ove godine, krenuti u izgradnju autoceste Rijeka – Žuta Lokva!

Mi se u Dubrovniku možemo snaći trajektima! Projekt gradnje dionice ceste Rijeka – Žuta Lokva najavio je kao prioritet ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Zlatko Komadina, po povratku s bolovanja. To je ražestilo HDZ-ovce koji smatraju da u državi ima i drugih prioriteta, poput Pelješkog mosta, koji je, kako kažu, tri puta jeftiniji.

U HTV-ovom Dnevniku 3 u utorak navečer gostovao je i župan Dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić izrazivši negodovanje zbog zaboravljenog i odsječenog Dubrovnika. Napomenuo je kako Dubrovčani moraju prelaziti državnu granicu na Neumu da bi putovali Hrvatskom, što je neprihvatljivo.

Zgraža stav člana nadzornog odbora HAC-a Ivana Dadića koji je za Dnevnik 3 izjavio kako zbog ljetnih gužvi i tako ne bi imali velike koristi od autoceste, jer tada cijeli promet u Dubrovniku miruje. Dadić smatra kako je Dubrovnik dobro povezan zračnim prometom, te nije potrebno graditi autocestu. Što se tiče prelaska granice, član nadzornog odbora HAC-a ima rješenje. Predlaže gradnju dva trajektna pristaništa, a uz to rekao je Dadić sačekamo li desetak godina Bosna i Hercegovina će ući u Europsku uniju pa više nećemo imati problema s granicama.

Za kraj samo napomenimo kako je dionica autoceste od Rijeke do Žute Lokve najskuplji projekt cestogradnje u Hrvatskoj. Za 56 kilometara autoceste potrebno je osigurati 730 milijuna eura. Usporedbe radi osporavani Pelješki mosta, koji bi Dubrovnik spojio s maticom zemljom stajao bi 230 milijuna eura.

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist